Scena
16.10.2021. 17:00
Promo

Popularne serije

Da li je zaista bila ozvučena spavaća soba Jovanke Broz

JOVANKA BROZ, 5. 10. 2021.
Izvor: EPA / Saša_Stanković

U petoj epizodi dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" gledaoci će saznati kakvu je ulogu imala Jovanka Broz u pripremi afere prisluškivanja, Brionskom plenumu i isključivanju Aleksandra Rankovića iz političkog i javnog života Jugoslavije.

Zbog čega je Tito tražio od generala Miškovića da se iz izveštaja Tehničke komisije izostave delovi koji govore da su ozvučenja rađena na osnovu Titovog zahteva i da je Jovanka bila osposobljena da snima razgovore u svojoj kancelariji.

Posebno će biti zanimljivo da li je zaista bila ozvučena spavaća soba Jovanke Broz i zbog čega je bio toliko značajan takozvani "beli telefon", koji se nalazio u njenoj sobi, ko ga je i kada postavio i ko je mogao da ga zloupotrebi.

Jovanka je posle Titove smrti i razbijanja Jugoslavije promenila mišljenje o radu Tehničke komisije, Brionskom plenumu i Aleksandru Rankoviću.

U petoj epizodi gledaoci će dobiti odgovor i na druga pitanja: šta je uticalo na to da Jovanka promeni svoj stav i šta je predlagala da bi se saznala prava istina o Brionskom plenumu. Da li je i Aleksandar Ranković promenio svoj stav u odnosu na Jovanku i Stevu Krajačića i da li se Ranković plašio da Krajačić može da izvrši atentat na njega.

U igranom delu ove epizode pojavljuju se Nebojša Dugalić, Gordan Kičić i Aleksandar Srećković Kubura.

Producentkinja serije je Danka Milošević i produkcija GFC. Režiser je Nedeljko Kovačić, autor scenarija Svetko Kovač, a narator glumac Tihomir Stanić.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Jovanka Broz - neispričana priča
Jovanka Broz 11.10.2021.

Muke prve dame

12.10.2021. 08:05

Jovanka Broz - neispričana priča

Između svih Brozovih ljubavi, a bilo ih je kažu onoliko, Jovanka Budisavljević možda nije bila najlepša. Ali je bila najmudrija. Između svih njih, ona je postala prva dama. U narodu su je zvali Titova Joka. Ta stasita Ličanka plenila je ukupnom pojavom, bila je lepa, čarobnog osmeha i izraženog personalitija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve