Scena
12.11.2021. 15:05
Promo

Dragana Ognjenović

D.O. Home: 20 godina jednostavne lepote

keramika
Izvor: Promo

U eri instant-uspeha i jednokratnosti u kojoj živimo, nije lako nabrojati brendove koji su izdržali test vremena. Linija za kuću pod D.O. home etiketom je već 20 godina uzor besprekornog dizajna, a povodom dvodecenijskog prisustva linije predmeta za dom, dizajner Dragana Ognjenović svojim inicijalima potpisuje unikatnu kolekciju porcelana.

Svaki od tanjira, činija za voće, posudica za serviranje i šoljica za kafu i čaj, Dragana je lično oblikovala, a za svoj rad kaže da je emotivni proces u dva čina - prvi su njena osećanja dok je oblikovala ove savršeno nesavršene predmete, a drugi su emocije onih koji ove predmete budu koristili.

Ne postoje dva ista komada jer je svaki izrađen pojedinačno i ručno je tretiran tokom čitavog procesa nastajanja, zaključno sa glaziranjem.

Paleta boja je inspirisana prirodom – boja prirodne vune, boja peska i boja pamuka dozvoljavaju oblicima i njihovim namernim nesavršenostima da budu u prvom planu, a detalji od 24-karatnog zlata potvrđuju dugotrajnost ove kolekcije.

Setove, izrađene u malim serijama, je moguće kombinovati jer su svi elemnti setova međusobno kompatibilni. 

Jednako mnogo pažnje je poklonjeno pakovanju.

"Cenim njihovu prirodnu lepotu i činjenicu da je svaki komad napravljen rukom. To je skulpturalno, ali i funkcionalno. Ideja i jeste da koristite i upotrebite skulpturu u svakodnevnom životu, a da kada je odložite uživate u njenoj skulpturalnosti ”, kaže Dragana Ognjenović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodeljeni modni Oskari (FOTO)
2021 CFDA Fashion Awards

CFD nagrade

12.11.2021. 02:08

Dodeljeni modni Oskari (FOTO)

Modni Oskar, kako mnogi zovu nagrade koje CFD (Savet modnih dizajnera Amerike) dodeljuje od 1981. veliko je priznanje u svetu mode.

Ko su ovogodišnji dobitnici?
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
03.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve