Scena
13.07.2021. 16:42
R.E.

Najbolja predstava

Dženis je uvek inspiracija

Ko je ubio Dženis Džoplin
Izvor: V. veličković

Predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin?" SNP je na 23. Međunarodnom festivalu pozorišta Teatar fest "Petar Kočić" 2021. u Banjaluci osvojila čak pet nagrada.

Žiri u sastavu Senada Bašića, Dejana Projkovskog i Olivere Đorđević jednoglasno je proglasio predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a najboljom predstavom festivala, dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin.

Ko je ubio Dženis Džoplin
Izvor: V. veličković

Rediteljka Sonja Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu "Korak u hrabrost 2021", koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske.

"Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze. Od srca se zahvaljujem", istakla je Sonja Isailović.

Dženis Džoplin
Izvor: V. veličković

U drugoj polovini polovini jula, "Dženis" igra na Ohridu, u okviru festivala "Ohridsko leto" , a na "Viminacijum fest", gde će se igrati 25. avgusta.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezde mediteranskog filma o tome zašto se Srbi i Libanci odlično razumeju
Nadin Labaki, Kaled Mouzanar

Ekskluzivno za "Ekspres"

12.07.2021. 15:31

Zvezde mediteranskog filma o tome zašto se Srbi i Libanci odlično razumeju

Na plakatu filma "Kapernaum“, koji je u Kanu 2018. osvojio četiri nagrade, na beogradskom FEST-u tri, kao i više od 30 priznanja na prestižnim filmskim festivalima širom sveta, a Oskar za najbolji strani film 2019. mu je zamalo izmakao, piše: "Spremite se da vas oduva“.

Baš tako sam se osećala nakon razgovora sa autorima filma: Nadin Labaki umetnicom koja je napisala scenario i režirala film i njenim suprugom Kaledom Mouzanarom, kompozitorom i producentom ovog remek-dela o čijoj popularnosti svedoči i činjenica da se nalazi među prvih 80 filmova na IMDb listi koju kreiraju gledaoci.

To je neoubičajeno visoko mesto za film koji dolazi iz jedne male kinematografije kakva je libanska.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve