Scena
05.12.2022. 23:10
Beta

Jubilej

BUNT 10.0 - "I dalje sa vama"!

Koncert, klasična muzika
Izvor: Shutterstock

Deseto, jubilarno izdanje festivala Beogradske Umetničke Nove Teritorije - BUNT, biće održano od 15. do 28. decembra, a ove godine će festival pod sloganom "I dalje sa vama!" predstaviti širok raspon repertoarskih i izvođačkih izazova.

BUNT će 15. decembra otvoriti dugogodišnji prijatelj festivala, istaknuti pijanista Dejan Sinadinović, koji će na Kolarcu nastupiti sa kineskom sopranistkinjom Vanže Žang.

Organizatori su najavili da će produženi vikend, od 23. do 26. decembra, biti i vrhunac festivala BUNT 10.0.

U petak, 23. decembra u 20 sati na koncertu u Etnografskom muzeju nastupiće Zagrebački gudački kvartet sa gostima, fagotistom Žarkom Perišićem i Milanom Miloševićem koji svira baset klarinet. 

Već narednog dana od 20 časova, u bajkovitoj baroknoj dvorani AKUD Lola, proslavljena čelistkinja Sandra Belić obeležiće veliki jubilej 40 godina umetničkog rada, sa stalnim saradnicima Ljiljanom Vukeljom (klavir) i violončelistom Vukom Ovaskainenom, koji je potekao iz njene klase.

Za nedelju 25. decembra u 12 sati, u dvorani Lola, predviđen je bajkovit dečiji svet malih fagotista muzičke škole Stanković "Milena i njena deca", a zatim će na tradicionalnom koncertu "Zajedno" nastupiti Udruženje Nebograd i Hor dečjeg kulturnog centra Beograda.

Ta dva mala koncerta posvećena su tradicionalno velikom prijatelju festivala, preminulom glumcu i humanisti Damjanu Dikliću.

Iste večeri u 19 sati, u dvorani Kolarca prvo nastupa nova mlada muzička zvezda, violistkinja Anđela Josifoski, koja se sada nalazi na studijama na Menjuhin školi u Ženevi, uz klavirsku saradnju Katarine Hadži Antić-Tatić, a od 20 časova proslavljeni srpski muzičari Ljubiša Jovanović - flauta i Aleksandar Serdar - klavir, koji će izvoditi sonate Johana Sebastijana Baha.

U ponedeljak, 26. decembra na Kolarcu od 19.00 nastupa mlada zvezda, čelista Vuk Ovaskainen, a zatim violinistkinja Julija Hartig (Holandija/Srbija), uz klavirsku saradnju Natalije Mladenović, predstavljajući svoj veoma uspeli album "Dark Velvet".

Festival BUNT 10.0 biće završen u sredu 28. decembra u Etnografskom muzeju, koncertom etno muzike. U prvom delu će nastupiti Trio Nede Nikolić, nove zvezde koja opčinjava publiku širom sveta zvukom svoje frule, dok će u nastavku svirati čarobna harmonika Dejana Jovanovića koji će sa svojim ansamblom gudača i pevačicom Oanom Katalinom Čitu predstaviti muziku Balkana.

Kao i na prvom festivalu BUNT 2013, ciljevi će biti isti i na desetom: promocija najviših umetničkih vrednosti i profesionalnih, zanatskih univerzalnih standarda, proširenje repertoarskih okvira i formi javnog nastupanja kao i osvajanje novih koncertnih prostora, predstavljanje savremenog stvaralaštva, posebno domaćeg, i podrška mladim stvaraocima i osnaživanje svakog pojedinca, a posebno osetljivih grupa među kojima su i mladi sa autizmom.

Festival BUNT 10.0 biće održan pod pokroviteljstvom EU info centra i SOKOJ-a.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu
Kolarac

Praznični koncert

30.11.2022. 04:25

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i Nikola Mijajlović, truba, uz pratnju Hora i Orkestra Makris, pod dirigentskom palicom maestra Predraga Goste
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve