Scena
17.08.2023. 22:05
Beta

U septembru

Festival drame u Nišu: Šta ćemo sve imati priliku da gledamo

maska
Izvor: Shutterstock

Narodno pozorište u Nišu objavilo je spisak predstava koje će publika moći da vidi na četvrtom Festivalu drame i pozorišta "Teatar na raskršću" koji će biti održan od 4. do 10. septembra.

U takmičarskom delu nadmetaće se predstave Magbet Narodnog pozorišta u Beogradu, Škrtac Satiričkog kazališta Kerempuh, Noćna frajla Narodnog pozorišta u Nišu, Pokojnik Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat, Gospođica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Lepa Vida, koprodukcija Gledališča Koper, Teatra Kapodistrija i Slovenskog stalnog gledališča u Trstu.

Na zatvaranju festivala 10. septembra, a u čast nagrađenih, publika će imati priliku da premijerno u Nišu pogleda predstavu Dekameron u koprodukciji JU Gradskog pozorišta Podgorica i Кulturnog centra Bar.

Već po tradiciji, na Festivalu "Teatar na raskršću" biće dodeljena nagrada za najbolju predstavu, za najbolju režiju, četiri glumačke nagrade, nagrada za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, nagrada za originalnu scensku muziku, za scenski pokret, kao i specijalna nagrada festivala.

Takođe će biti dodeljena nagrada okruglog stola kritike i nagrada žirija novinara.

Narodno pozorište u Nišu najavilo je da će festival pratiti bogat prateći program u okviru koga će biti organizovni razgovori o predstavama, tribine i promocije knjiga.

Cena kompleta karata za glavni program festivala koji obuhvata ukupno šest predstava je 3.200 dinara, dok je cena pojedinačne karte od 700 dinara do 1.200 dinara, u zavisnosti od predstave.

Prodaja karata počinje 21. avgusta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi film sa Balkana na festivalu u Torontu, u sekciji "divljih"
Film

Bravo!

07.08.2023. 20:25

Prvi film sa Balkana na festivalu u Torontu, u sekciji "divljih"

U zvaničnom programu ovogodišnjeg Internacionalnog filmskog festivala u Torontu, svetsku premijeru će imati dugoočekivani povratnički film Mladena Đorđevića ‘’Radnička klasa ide u pakao’’.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve