Scena
05.12.2022. 22:05
Beta

Od 7. decembra

Ovo ne treba propustiti: P(h)antomfest u Vranju

1
Izvor: Shutterstock

Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest biće održan od 7. do 9. decembra u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju.

Na otvaranju desetog po redu festivala biće premijerno izvedena predstava pantomime "Tihi gambit", u režiji Trajčeta Gjorgieva.

U predstavi igraju članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje: Ivica Spasić Miodrag Demirović, Jovica Stamenković, Goran Stojiljković, Ninoslav Demirović, Goran Ramadanović i Stefana Bajramović.

U četvrtak 8. decembra, nagrađivani rumunski umetnik Paul Kozma Čimpojeru gostovaće sa predstavom "Homo Americanus", koja je na P(h)antomfestu 2016.  imala evropsku premijeru.

Poslednjeg dana biće izvedena predstava pantomime švajcarskog autora Damira Dantesa "Muškarci su drugačiji, žene još više", koja je u okviru izdanja Festivala 2019. imala srpsku premijeru.

 
Festival se održava u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, podržali su ga Ministarstvo kulture i Grad Vranje, a ulaz na sve predstave je besplatan.

P(h)antomfest je pokrenut 2012. sa idejom da se u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Pozorište čuda" - festival koji spaja nauku i umetnost
pozorište, brodvej

Od 10. do 14. novembra

09.11.2022. 23:00

"Pozorište čuda" - festival koji spaja nauku i umetnost

U Beogradu će se, od 10. novembra do 14. novembra, na više lokacija održati "Pozorište čuda"- festval koji na nesvakidašnji način spaja nauku i umetnost, najavili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve