Scena
04.08.2021. 23:05
Tanjug

Od 26. do 28. avgusta

Festival uličnih svirača u Novom Sadu: Biće zabavno...

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Ovogodišnji Festival uličnih svirača u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave održaće se od 26. do 28. avgusta, saopštili su organizatori ove kulturno-turističke manifestacije, umetnička asocijacija "Inboks".

Prema rečima organizatora, “ovogodišnje otvaranje festivala biće u znaku neprolaznih vrednosti i jugoslovenskih šlagera, a program na binama upotpuniće Beti Ðorđević, Vojni orkestar Ministarstva odbrane “Stanislav Binički“, kao i Marta i Vasil Hadžimanov bend".

“Manifestacija će biti svojevrsni omaž početku zabavne muzike u Jugoslaviji i posleratnom entuzijazmu koji je vladao tih godina, a takođe i neprolaznim umetničkim vrednostima, talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala“, ističu organizatori.

Na otvaranju festivala će na glavnoj bini nastupiti džez i soul pevačica Beti Ðorđević, među čijim najpoznatijim pesmama se ističu “Kraj moje tuge“, “Počnimo ljubav ispočetka“ i “Nasloni glavu“.

Vojni orkestar Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički“ čuva tradiciju Prvog Beogradskog vojnog orkestra, koji je 1899. godine osnovao srpski kompozitor Binički.

Pijanista, kompozitor i aranžer Vasil Hadžimanov sa svojim bendom ranih devedesetih nastupao je po klubovima i danas ugašenom mestu “Plato“ na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Ovaj put pridružiće im se i Marta Hadžimanov, dobitnica mnogobrojnih prvih nagrada i laureata na muzičkim takmičenjima (vokalnim, solo pevačkim, klavirskim i takmičenjima iz teorije muzike i solfeđa).

Vokalno-instrumentalni sastav VIS Limunada “svojim nastupima donosi atmosferu 60-ih godina 20. veka, pa će posetioci ovogodišnjeg Festivala biti u prilici da pevaju, plešu i uživaju u duhu nekadašnjih igranki“.

Na ovogodišnjem festivalu će, pored navedenih izvođača, nastupiti i “Z++“, Poket Palma, Vizelj, ABOP, i drugi.

Događaju su svoju podršku dali Grad Novi Sad i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bajaga: Te noći stigao sam kasno, napolju padala je kiša...
Bajaga

Koncert na Tašu

17.07.2021. 09:13

Bajaga: Te noći stigao sam kasno, napolju padala je kiša...

Život je nekad žut, nekad siv, a u petak uveče je bio u bojama duge koje simbolizuju nadu i pozitivnu energiju, baš ono što smo navikli da dobijamo od Bajage i Instruktora. Hvala im što su ostali dosledni i što smo nakon skoro tri sata svirke na Tašu shvatili da se život vraća u normalu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve