Scena
04.11.2019. 19:21
R. E. / Guardian

FLEA O ŽIVOTU PRE RHCP: Moj očuh je bio ludak koji je pucao na ulici za Noć veštica

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Legendarni basista benda "Red Hot Chili Peppers" u svojim novim memoarima otkriva detalje iz svog života pre nego što je postao deo jednog od najpoznatijih bendova na svetu. Posebnu pažnju posvetio je jednom događaju koji je Noć veštica za njega pretorio u realni i pravi horor, piše Guardian. 

Imao je 13 godina kada je sa prijateljima otišao u obilaske po kuća u komšiluku tražeći slatkiše, a onda se odjednom proširila vest da je "ludak nasumično pucao iz pištolja u njegovoj ulici". Prestravljena deca rastrčala su se po naselju i bežeći svojim kućama.

Međutim, kada se Flea približio kući njegovih roditelja primetio je da su svi prednji prozori bili razneseni, a da su delovi i krhotine razbacane po celom travnjaku. U kući je usledio pravi horor kada je pronašao svog očuha Valtera, kojem je po celom licu i trupu bila razmazana krv, a u ruci je držao pištolj.

"On je bio ludak o kojem su svi pričali. Bilo je zastrašujuće i sramotno", kaže Flea. Međutim, to nije bio ni prvi ni poslednji put.

"Valter bi se napio i nešto bi ga pokrenulo, a onda bi poludeo i razbio sve u kući. Ponekad bi izvadio i pištolj i mahao bi njime", priseća se Flea.

Nakon što je pucao u Noći veštica, policija ga je uhapsila, ali se brzo vratio kući sve se ponovilo...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

"Za nekoga poput mene, u tom periodu droga je postala veoma važna, jer me je navela da pristupim svojoj podsvesti, da razvijem introspekciju", objasnio je Flea.

Flea je želeo da napiše knjigu o bendu, a onda je shvatio da je njegov život, naročito detinjstvo prepuno nasilja i uživanja narkotika, zanimljivo za one koji vole bend i shvataju koliko je muzika koju taj bend pravi povezana sa životnim pričama njegovih članova.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
01.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve