Scena
11.11.2020. 18:15
R. E.

GALERIJE FLU: Izložba Leke Mladenovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Najveći hitovi i promašaji  - 30 godina umetničke grafike", naziv je izložbe autora Aleksandra Leke Mladenovića koja će od petka 13. novembra moći da se vidi u galerijama FLU.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Prema rečima autora, izložba je njegov stav o umetnosti grafike, ali i o umetnosti uopšte od romantičarskog poimanja umetnosti kao vrha lestvice ljudskog delanja, do ponora besmisla i natrag jer, kako kaže, umetnik mora da hoda duž te opasne ivice koja deli smisao i besmisao, preuzimajući rizik koji ga razlikuje od kreativno „smrtnog“ sveta.

Povezane vesti - INTERVJU Aleksandar – Leka Mladenović: Pank je mrtav, živeo pank

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Postavka i monografski katalog obuhvataju osam ciklusa lične grafičke umetničke agende koji se hronološki prepliću. Grafike, digitalne i hibridne grafike su svrstane u serije: Rani radovi, U potrazi za Limijerima, Štampane stvari, Rani pank i hibridna grafika, Pank portreti dinastije Obrenović, VikLeka, Zavera teorije i Veliki tiraž.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Eseje u monografiji potpisuju Ričard Nojs, Prof. Dr Branko Raković, Ljiljana Ćinkul, Bojana Burić, Petar Peca Popović, Prof. Dr Kejt Granžuan, Prof. Dr Magdalena Boguslavska i A.M.Leka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve