Scena
12.01.2022. 07:10
R. E.

Najpopularnija serija

Gde su danas i šta rade zvezde čuvene "Dinastije“

Džoan Kolins
Izvor: Shutterstock

Na današnji dan pre 41 godinu emitovana je prva epizoda serije o bogatoj porodici Karington. Saga o pohlepi, intrigama, porodičnim tajnama i osveti, držala nas je prikovane za male ekrane.

"Dinastija“ se emitovala od 1981. do 1989. godine i s pravom stekla titulu najgledanije sapunice svih vremena.

Koliko je serija bila popularna kod nas, dokazuje i pesmica koju su osamdesetih i devedesetih godina pevala deca dok su preskakala lastiš: "Kristal, Felon, Semi Džo, to su žene oho-ho, Aleksis je prava zmija, to se zove Dinastija“.

Mnogi glumci iz serije su nastavili uspešne karijere, dok su neki pali u zaborav.

Džoan Kolins, koja je glumila lukavu Aleksis Karington, svojevremeno je proglašena najseksepilnijom ženom na svetu.

U emisiji "Ovo je Džoan Kolins“, emitovanoj na kanalu BBC, otkrila je da prihvatila ulogu u "Dinastiji" jer se serija snimala u Kaliforniji. Njena ćerka Keti je doživela nesreću, a Džoan je mislila da će se devojčica brže oporaviti na kalifornijskom suncu.

Ispostavilo se da će joj uloga Aleksis obeležiti karijeru - donela joj je Zlatni globus i nominaciju za nagradu Emi.

Nakon što se serija završila, Džoan se udala još tri puta (od ukupno pet brakova) i danas je srećna sa suprugom Persijem Gibsonom koji je od nje mlađi 32 godine.

Džoan Kolins i Persi Gibson
Izvor: ShutterstockDžoan Kolins i Persi Gibson

Pamela Belvud, koja je tumačila ulogu Klaudije Karington, je seriju napustila da bi se u potpunosti posvetila deci i porodici, a kasnije se povremeno pojavljivala u filmovima.

Slikala se za "Plejboj“ 1983. godine, a nakon toga je odbila milion dolara da bi pozirala za erotski magazin "Hasler“.

Kasnije je izjavila da otac nije mesec dana hteo da razgovara sa njom, kada se "Plejboj“ našao na kioscima.

Pamela Belvud
Izvor: ShutterstockPamela Belvud

Džon Džejms je u seriji glumio glavnog antagonistu Džefa Kolbija. To je bila njegova prva velika uloga i nakon završetka serije je postao veoma tražen glumac.

U filmu "Moj sin Hanter“, koji se trenutno snima, tumačiće Džozefa Bajdena, predsednika Sjedinjenih američkih država.

Džon Džejms
Izvor: ShutterstockDžon Džejms

Za Heder Loklir, uloga Semi Džo Karington je bila presudna u karijeri. Nakon završetka "Dinastije“ nastavila je da glumi u mnogim popularnim sapunicama kao što je "Melrouz Plejs“.

Pored glume, pažnju je privlačila i vezama sa muzičarima Tomijem Lijem i Ričijem Samborom.

Heder Loklir
Izvor: ShutterstockHeder Loklir

Lindi Evans je uloga Kristal Karington donela mnogo uspeha. Pet puta je bila nominovana za Zlatni globus, a jednom ga je osvojila. Posle "Dinastije" je ostvarila manje zapažene uloge. Odustala je od glume 1987. godine i preselila se na svoj ogromni ranč u Vašingtonu.

Bila je pobednica britanske emisije "Paklena kuhinja“ 2009. godine, a 2014. je hapšena zbog vožnje pod dejstvom narkotika.

Snimak hapšenja je obišao svet, a policija je tom prilikom u njenom automobilu pronašla 30 pilula za koje je Linda tvrdila da su tablete za opuštanje mišića. Osuđena je na uslovnu kaznu, a incidenti poput ovog se nisu ponavljali.

Linda Evans
Izvor: ShutterstockLinda Evans

Džon Forsajt, kojeg pamtimo kao Blejka Karingtona, je već bio poznat glumac kada je prihvatio ulogu u "Dinastiji“. Američka publika ga je zavolela kao tajanstvenog milionera Čarlsa Taunsenda u seriji "Čarlijevi anđeli“.

Džon Forsajt
Izvor: ShutterstockDžon Forsajt

Pet godina nakon završetka "Dinastije“ je doživeo porodičnu tragediju. Njegova supruga se razbolela od raka i, kada je pala u komu, on je morao da donese tešku odluku da bude isključena sa aparata za održavanje života.

Ponovo se oženio 2002. godine, a poslednju ulogu je odigrao godinu dana kasnije, i to baš u filmu "Čarlijevi anđeli“, koji je bio inspirisan serijom koja ga je vinula u zvezde.

Preminuo je u aprilu 2010. u 92. godini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Serije kojima ćemo se vraćati i ove godine
Serije

"Ekspresova" lista

01.01.2022. 14:05

Serije kojima ćemo se vraćati i ove godine

Ako je nečega u 2021. godini bilo onda je bilo dobrih serija, bindžovanja i Netflixa! Ne možemo i ne smemo da se žalimo.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
-1°C
26.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve