Scena
03.04.2024. 07:05
R.E.

"Za danas toliko"

"DRAGI MOJ..." Kada glumci pišu pisma FILMU to izgleda OVAKO

za danas toliko
Izvor: Foto: "Altertise"

Da li ste zaljubljeni u život? Da li ste ikada bili? Kada ste poslednji put rekli sebi - za danas toliko - postavili sebi ova pitanja i duboko se zamislili nad odgovorom?

Nekada nam je baš to potrebno... Da zastanemo, promislimo, udahnemo duboko i shvatimo koliko smo, uprkos svim problemima, srećni što smo na putovanju koje se samo jednom proživljava. 

O lepoti života i zaljubljenosti u njega, uče nas od nedavno Šarenci. Simpatična porodica, neopterećena svakodnevnicom koja zaljubljeno korača kroz život.

Ovu toplu porodicu od 28. marta možete gledati na velikom platnu u filmu "Za danas toliko" i prema rečima scenariste i reditelja Marka Đorđevića, film je namenjen apsolutno svima i mogu da ga gledaju jednako i deca i odrasli.

"Šarenci ne psuju, ne zato što se prave fini već što to zaista i jesu".
1
Izvor: Foto: "Altertise"
 

Zvuči kao da nam svima treba baš ovakav film. Da udahnemo malo pozitive i lepote dok nezaustavljivo koračamo kroz život ne osvrćući se oko sebe. 

Film "Za danas toliko" je već posle nekoliko dana emitovanja u bioskopima prikupio brojne pozitivne komentare publike, ali i mnogobrojnih glumaca koji su svoje utiske o filmu podelili javno, na maštovit način

U vidu pisama upućenih filmu iskrene pohve i oduševljenje za Đorđevićevo delo iskazali su Sergej Trifunović, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Gordan Kičić, reditelj Raša Andrić.

Pisma prenosimo u celosti.

 

"Dragi moj Za danas toliko,
Nisi svestan koliko si me razgalio, nasmejao, raznežio... Ti si najbolji Čehov još od Antona Pavloviča. Želim da te svi pogledaju jer si čaroban. Toliko, da sam se posle tebe oženio.
Srdačno tvoj,
Sergej Trifunović"

 
"Dušo,
Želim da ti napišem najlepše ljubavno pismo ali ne umem tako nežno, tako brižno i snažno kao ti. Mili moj, sad kad znam da si tu i za mene, ja ću ti dolaziti. Rekao si da mogu. Kad god mi ustrebaš. U slavu života,

Za danas toliko.
Vesna Trivalić
"

 
Glumica Jovana Stojiljković takođe pohvalila je "Za danas toliko", otvorenim pismom filmu.
 
"Drago mi je da sam te upoznala na Festu. Ono veče je bilo posebno i magično! Imala sam osećaj kao da se znamo ceo život. Smejala sam se, rastužila... Pomerilo me je sve to. Podsetila sam se koliko volim ljude koji me okružuju, a opet i koliko nedostaju oni koji više nisu tu. Ipak uz mnoštvo zagrljaja svih koji su se okupili te večeri zahvaljujući Tebi i u slavu Tebe, glavni utisak mi je zajedništvo, ljubav prema životu i bezbroj osmeha! I da, čujem da dolaziš u razne gradove širom Srbije. Svima sam prenela utiske i savetovala ih kako bi obavezno trebalo što pre da te upoznaju! Pripremi se, biće ih u velikom broju, sigurno!
Živeo mi!
Da traješ dugo u našim srcima,
Jovana"

 
Milica Janevski obratila se Šarencima, porodici kao protagonisti filma, čije članove Vasu, Mocu, Višnju i Martu tumače Nikola Rakočević, Filip Đurić i Ivana Vuković i devojčica Miona Pejković,.
 
"Dragi Šarenci,
 Za mene je ovaj film podsetnik na nekoliko stvari koje, vrlo često, zaboravljamo. A   to su: ljubav, podrška, briga o drugima i prijateljstvo.
Dokle god ima nekog da čupavce napravi i nekog da se oko istih okupi, život ima smisla!

Hvala vam na smehu i suzama koje su proizašle iz lepote.
Volim vas,
Milica"

Pored pomenutih Filipa Đurića, Nikole Rakočevića i Ivane Vuković, u filmu igraju i Goran Bogdan i Milica Jovović. 
Značajnu ulogu u filmu nosi i sama muzika, kao posebno segment. Muzika je, kako kažu autori važna jer je najpre najdirektniji put do emocija gledalaca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve