Scena
04.06.2020. 21:43
R. E.

"Izbor", "Atlas oblaka"... Bil Gejt preporučuje pet knjiga za čitanje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Milijarder Bil Gejts napisao je da ga mnogi pitaju šta čita ovih dana. Zato je odlučio da preporuči pet knjiga koje možete pročitati ovog leta.

"Izbor", od dr Edit Eve Eger

Ova knjiga je delom memoar, a delom vodič za obradu trauma. Eger je imala samo šesnaest godina kad su je s porodicom poslali u Aušvic. Nakon što je preživela neverovatne strahote, preselila se u Sjedinjene Države i postala terapeut. Njena jedinstvena pozadina daje joj neverovatan uvid i mislim da će mnogi ljudi baš sada naći utehu iz njenih predloga o rešavanju teških situacija.

"Atlas oblaka", Dejvid Mičer

Ovo je vrsta romana o kome ćete razmišljati i razgovarati još dugo nakon što ga završite. Zaplet je malo teško objasniti, jer uključuje šest međusobno povezanih priča koje se odvijaju vekovima odvojeno (uključujući onu koju sam posebno voleo o mladom američkom lekaru na jedrilici u Južnom Tihom okeanu sredinom 1800-ih). Ali ako ste raspoloženi za zaista upečatljivu priču o najboljem i najgorem čovečanstvu, mislim da ćete se naći zaokupljeni njime kao i ja.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Vožnja života", Bob Iger

Ovo je jedna od najboljih poslovnih knjiga koje sam pročitao u nekoliko godina. Iger obavlja sjajan posao objašnjavajući šta zaista znači biti direktor velike kompanije.

"Španska groznica", Džon M. Bari

Trenutno živimo u neviđenom vremenu. Ali ako tražite istorijsko poređenje, španska groznica iz 1918. godine je onoliko blizu koliko ćete je dobiti. Bari će vas naučiti gotovo svemu što treba znati o jednom od najsmrtonosnijih pandemija u ljudskoj istoriji. Iako je 1918. bila veoma različita od današnjeg vremena, španska groznica je dobar podsetnik da se i dalje suočavamo sa mnogim sličnim izazovima.

"Dobra ekonomija za teška vremena", Abhijit V. Banerje i Ester Duflo

Banerjee i Duflo su prošle godine osvojili Nobelovu memorijalnu nagradu za ekonomske nauke, a ovo su dvojica najpametnijih ekonomista koji danas rade. Srećom po nas, oni takođe približavaju ekonomiju prosečnom čoveku. Njihova najnovija knjiga preuzima nejednakost i političke podele usredsređujući se na rasprave o politikama koje su na prvom mestu u bogatim zemljama poput Sjedinjenih Država.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve