Scena
20.11.2023. 19:25
R.E.

Savremena umetnost

Kosmičko putovanje na novoj adresi (FOTO)

Marko Ladjusic Photo by Nemanja Maras 01 (1).jpg
Izvor: Promo

Galerija savremene umetnosti Monolog ima novu adresu, a otvaranje prostora u Kralja Petra 26 biće obeleženo premijerom izložbe Marka Lađušića pod nazivom "Svemirski brodovi" 23. novembra od 19 časova - ulaz je besplatan.

Za one koji žele da se upuste na kosmičko putovanje, galerija Monolog predstavlja svoj novi prostor na adresi Kralja Petra 26.

Prva destinacija će biti izložba "Svemirski brodovi" koja sadrži najnovija dela umetnika Marka Lađušića. Očekujte konstelaciju poznatih lica sa domaće scene u okruženju umetnosti koja istražuje nepoznate vortekse tame.

U najnovijoj postavci "Svemirski brodovi" u galeriji Monolog, Lađušićeva dela su oslikana najdubljom crnom bojom ikada proizvedenom na planeti, prikazujući jedinstvenu tehniku akrila koja apsorbuje svaki trag svetla - baš kao u svemiru oko nas.

Marko Ladjusic Svemirski Brodovi Galerija Monolog 2.jpg
Izvor: Promo

Njegova najnovija serija, sa potpuno ne-reflektirajućim površinama, označava pionirski presek umetnosti i tehnologije.

"Svemirski brodovi" su omaž njegovim dečačkim snovima i maštanjima, koja je, podstaknut kustosom Denisom Leom Hegićem, odlučio da prenese na platno. Sa decenijskom karijerom iza sebe, Marko ističe da ga dugo nije nešto na ovaj način dotaklo, ali i uplašilo, kao projekat za galeriju Monolog.

"Ovo su moji počeci, moja intimna razmišljanja koja nisam do sada iznosio. Znači mi što je ceo tim galerije prepoznao vrednost jedne dečije fantazije i omogućio mi da je ispunim na ovaj način", rekao je Lađušić.

Marko Ladjusic Photo by Milos Sovilj 01
Izvor: Promo
Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izložba o Miji Aleksiću - vraća osmeh na lice i setu u srce...
Mija Aleksić

Kinoteka

13.11.2023. 08:50

Izložba o Miji Aleksiću - vraća osmeh na lice i setu u srce...

Jugoslovenska kinoteka u okviru obeležavanja stogodišnjice rođenja glumca Mije Aleksića (1923–1995) organizuje izložbu posvećenu tom jugoslovenskom velikanu radija i televizije, pozorišne i filmske scene.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve