Scena
28.09.2021. 19:35
R.E.

Željko Mirković

"Ja sam glas tvog DNK": Stigao je trejler za dokumentarni film "Srpsko kolo" (VIDEO)

Srpsko kolo
Izvor: Aleksandar Jovičić

Nakon velikog uspeha koji je ostvario dokumentarni film Teslin Narod koji se kvalifikovao za Nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2020, Optimistic film je započeo novi dokumentarni film i serijal "Srpsko kolo".

Optimistic film će realizovati dokumentarni serijal "Srpsko kolo" od 15 epizoda po 25 minuta.

Serijal se snima u 15 gradova širom Republike Srbije od Subotice, preko Novog  Sada, Beograda, Kruševca, Kragujevca, Užica, Čačka, Niša, Pirota, Vranja, Zaječara, Gračanice, Peći, kao i u 5 gradova Republike Srpske.

Kolo je folklorna igra koja simbolizuje sreću i poznata je kao takav simbol svuda u svetu. Srpsko kolo je postalo deo UNESKO-ve nematerijalne baštine 2017. godine. Dokumentarni film serijal "Kolo" govori o značaju kola, njegovom poreklu, lepoti i specifičnostima.

Ovo je priča o tradiciji i identitetu srpskog naroda, o negovanju sreće kroz igru. Ako ne znamo ko smo i odakle smo, ne možemo ni znati kuda putujemo.
 

 

Pogledajte premijerno trejler za dokumentarni serijal "Srpsko kolo" .

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počelo snimanje dokumentarnog filma i serijala "Srpsko kolo"
Srpsko kolo

Željko MIrković

13.09.2021. 20:40

Počelo snimanje dokumentarnog filma i serijala "Srpsko kolo"

Nakon velikog uspeha koji je ostvario dokumentarni film "Teslin Narod" koji se kvalifikovao za Nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2020, Optimistic film je započeo novi dokumentarni film i serijal SRPSKO KOLO. Prvi kadrovi ovog projekta snimani su sa izvođačima Ansambla Kolo u Beogradu, na Kalemegdanu, ispred spomenika Pobedniku.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve