Scena
30.12.2021. 19:08
Tanjug

On to iz iskustva?

Japanski milijarder: Želim da snimam filmove o svetu bez novca

Filmovi
Izvor: Shutterstock

Japanski milijarder Jusaku Maezava izjavio je u intervjuu za TAS S na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MŠ) da planira da snimi film o svetu bez novca nakon svog budućeg putovanja na Mesec.

"Želim da snimam filmove o svetu bez novca. Moje objašnjenja nisu dobra, pa ljudi ne mogu da razumeju šta ja zamišljam. Možda mi je potreban film da bi se razumele ove stvari", rekao je Maezava.

On je najavio da u 2023. planira let na Mesec, a da eventualno posle posle toga može da se posveti najavljenom filmu, čiji izlazak prema njegovim rečima treba očekivati u 2025. ili 2026, prenosi TAS S.

Maezava je u intervjuu ruskom kosmonautu Aleksandru Misurkinu rekao da će film poslužiti da prenese ideju o oslobađanju od novca.

"Mislim, da bi svet trebalo da bude bolje mesto, a novac je neprijatelj naroda, pa bi i novac trebalo da nestane. A ako novac nestane, možda će nestati i svaka vrsta rata i sav kriminal uzrokovan novcem. Dakle, novac će nestati sa ovog sveta, i svaki vrsta zločina će takođe nestati", poručio je Misurkin.
 

Ruski modul Sojuz MS-20, u kojem su bili astronaut Aleksandar Misurkin, japanski milijarder Jusaku Maezava i njegov poslovni saradnik Jozo Hirano, sleteo je 20.decembra u Kazahstan, nakon što su na Međunarodnoj svemirskoj stanici boravili od 8. decembra.

Kako se navodi, zahvaljujući memorandumu o saradnji potpisanom između ruske novinske agencije i Roskosmosa, kosmonaut Aleksandar Misurkin postao je prvi dopisnik TAS S- u svemiru i slao je tekstove o životu i radu na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nele Karajlić opet “predviđa budućnost” (VIDEO, FOTO)
nele karajlić

Nova izložba u Beogradu

25.12.2021. 20:46

Nele Karajlić opet “predviđa budućnost” (VIDEO, FOTO)

Kada Beograd dobije novu galeriju, to je uvek lepa i dobra vest. Ali kada se osim slika ta ista nova galerija bavi i humanitarnim akcijama, a uz to promoviše mlade slikare, kao i muzičare, onda je to vest dana.

Baš takvu jednu vest saznali smo ove subote u Beogradu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve