Scena
18.09.2023. 13:41
Promo

"Dnevnik jedne ljubavi"

Evo gde će Josipa Lisac proslaviti 50 godina legendarnog albuma

ploča, album
Izvor: Shutterstock

Lepa vest za sve ljubitelje Josipe Lisac - spremite se za beogradski koncert!

Regionalna muzička diva Josipa Lisac održaće, u organizaciji promoterske kuće Long Play, beogradski koncert 7. marta 2024. u MTS dvorani, u sklopu obeležavanja velikog jubileja - 50 godina od objavljivanja kultnog albuma "Dnevnik jedne ljubavi".

Josipin debi album "Dnevnik jedne ljubavi" (Jugoton, 1973) je ne samo najznačajnije ostvarenje u njenoj karijeri, već je među najcenjenijim izdanjima u istoriji popularne muzike na ovim prostorima. Na ovom konceptualnom albumu, čiji su autori Josipin profesionalni i životni saoputnik, prerano preminuli Karlo Metikoš, i Ivica Krajač, nalaze se biseri koji su odoleli zubu vremena, kao što su "Srela sam se s njim", "Sreća", "Ležaj od suza" i, pre svih, remek-delo "O jednoj mladosti". Pesme koje su nezaobilazne na svakom Josipinom koncertu, a sada će biti dopunjene još nekim, ređe izvođenim numerama sa tog izdanja.

"U samom procesu stvaranja nisam osećala da se radi o nečemu posebnom. Nisam mogla da znam šta će da se dogodi sa njim u budućnosti. On živi jer stalno dolaze mladi koji ga otkrivaju. Uvek vidim na koncertima mladiće i devojke kako pevaju", priča Josipa, sećajući se perioda nastanka albuma.
 

Album "Dnevnik jedne ljubavi" nedavno je remasterizovan u čuvenom studiju Abbey Road u Londonu i reizdat na vinilu.

Prodaja karata počinje 19. septembra preko mreže Tickets.rs i blagajne MTS dvorane po ceni od 3.300, 2.800 i 2.400 dinara. 

Pre ovog koncerta, Josipa Lisac dolazi 8. oktobra u Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, gde će takođe nastupati u organiziaciji producentske kuće Long Play.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"S razlogom se duvam, zar ne?"
zoran predin,  ATA, 16. 9. 2023.

Zoran Predin

16.09.2023. 14:39

"S razlogom se duvam, zar ne?"

Pogledajte objavu slovenačkog muzičara Zorana Predina, na Facebook-u. Da li biste se i vi "duvali" da ste na njegovom mestu?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve