Scena
12.08.2021. 11:04
Tanjug

Popularizacija džeza

Jova Radovanović: Od Ginisove knjige rekorda do nagrade Nišvil festivala

saksofon, muzika
Izvor: Shutterstock

Nagrada za životno delo koju Nišvil džez festival dodeljuje najznačajnijim muzičarima u našoj zemlji, uručena je muzičaru i popularnoj tv ličnosti Jovi Radovačnoviću.

Zahvaljujući na nagradi Radovanović je rekao da je to "na neki način potvrda da ono što radiš, dobro radiš i da si na dobrom putu".

"Ali nagrada je i obaveza da i sutra morate da budete još bolji. Što se tiče mene i mojih drugara iz ansambla 'Sedmorica mladih', siguran sam da smo bili na dobrom putu, a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje da što duže uživamo u ovoj nagradi", rekao je uz smeh Jova Radovanović.

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević je istakao da je grupa "Sedmorica mladih" krenula kao diksilend bend ali da je kasnije počela da svira i džez.

"Džez je tada bio glavna svetska muzika i oni su tim putem polako ulazili u svet šou biznisa, obišli svet i ušli u Ginisovu knjigu rekorda", rekao je Blagojević.

Dodao je da je Jova Radovanović kao frontmen benda, bio izuzetno značajan kako za popularizacijnu benda tako i džeza.

Pre svega kao muzičar koji svira klarinet i saksofon, a onda i kao glumac, animator, čovek koji je prosečnom Jugoslovenu približio dzez muziku. 

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će grad i organizatori Nišvila od novembra krenuti u jaču i bolju kampanju za ovaj festival. "Ovo zato jer Nišvil zaslužuje više para u budžetu, a neophodno je i da se nađe dovoljno dobrih sponzora da ovaj festival, koji je brend Niša i cele Srbije, opstane", rekla je gradonačelnica.

U Nišu je svečano otkrivena i tabla sa imenom džez muzičara Miše Blama.

Mišina sestra glumica Nada Blam rekla je da je njen brat zajedno sa Ivanom Blagojevićem, puno radio na Nišvil džez festivalu, da je veoma voleo Niš i rado dolazio u taj grad.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve