Scena
18.01.2022. 08:05
R.E.

Rođendanac

Kako je jedan susret promenio život Kevinu Kostneru

Kevin Kostner
Izvor: ANSA / CLAUDIO ONORATI

Od vozača turističkog autobusa za razgledanje Holivuda postao je jedna od najvećih filmskih zvezda. Danas ga znamo kao glumca, reditelja, producenta, muzičara... Svetski poznatu facu. Naravno, reč je o Kevinu Kostneru.

Rođen je baš na današnji dan pre 67 godina. Iako ga znamo kao uspešnog Holivudskog glumca njegovi počeci nisu nagoveštavali da će to i postati.

Njegova holivudska avantura počela je tako što je radio kao vozač kamiona i autobusa. Prevozio je filmske zvezde i maštao da se jednog dana nađe na njihovom mestu. Od zarade je plaćao časove glume kako bi radio na svom glumačkom talentu. Išao je na kastinge i audicije, ali uloge su ga zaobilazile. U Holivudu je proveo šest godina bez prave prilike, ali nije odustao od svojih snova. 

Kako je i sam jednom prilikom u televizijskom intervjuu priznao, prekretnica u njegovoj karijeri bio je slučajni susret sa Ričardom Bartonom. 

"U ovom poslu sam više od tri decenije, a još uvek jedva da prođe dan a da se ne setim slučajnog susreta sa slavnim glumcem Ričardom Bartonom. Jednog dana 1980. godine, spletom neobičnih okolnosti, na aerodromu sam čekao let za Meksiko. Isti avion čekao je i Barton, a iako se nismo poznavali, počeli smo da pričamo i on mi je rekao da se isplati da budem strpljiv i uporan ako želim da postanem glumac. Ne mogu ni da zamislim kako bi izgledao moj život da ga nisam poslušao", ispričao je svojevremeno Kevin Kostner. 

Kostnerov prvi film bio je "Sizzle Beach, USA" objavljen 981. godine. Ostalo je istorija. Status filmske zvezde dobija 1987 godine glumeći u filmu "Nedodirljivi".

Pamtimo ga i pamtićemo ga u ulozi robina Huda, filmu "Ples sa vukovima" za koji je dobio dva Oskara - za najboljeg režisera i najbolje slike.  

Zbog svoje duge i uspešne karijere važi za jednog od najpopularnijih glumaca Holivuda. 

Gospodine Kostner, srećan rođendan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Holivudske zvezde koje slave Božić 7. januara
Tom Henks i Rita Vilson 7.1.2022.

Da li ste znali?

07.01.2022. 10:14

Holivudske zvezde koje slave Božić 7. januara

Neke od najpoznatijih holivudskih zvezda slave Božić isto kada i mi. Dok su jedni rođeni u pravoslavnim porodicama, drugi su u tu veru prešli zbog svojih partnera.
Foto
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
19°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve