Scena
03.05.2022. 13:36
R.E.

Evrovizija

Kako u Torinu zovu Konstraktu

Konstrakta
Izvor: Marko Stevanović

Prva proba, prve evrovizijske aktivnosti i nova iskustva. Sve to u nekoliko sati provedenih u Pala Olimpiko areni u Torinu, gradu domaćinu ovogodišnjeg, 66. takmičenja za Pesmu Evrovizije. Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ocenila je da je prva proba prošla prijatnije i bolje nego što je očekivala.

Posle obaveznog testiranja na koronavirus, ulazi se u prostor koji će ove godine ugostiti 40 učesnika. A kako Konstrakti, srpskoj predstavnici, izgleda susret sa evrovizijskom scenom i svim događajima koji su pratili njeno prvo predstavljanje?

"Bolje nego što sam očekivala. Prijatnije, u stvari. Plašila sam se da kad izađem i …milion. Međutim, sve je prijatno. I kako se odnose prema nama, i što sve teče po tajmingu, i lepo je na toj bini, i dobar je zvuk. Sve je jednostavno, lepo!“, sumira Ana Đurić Konstrakta svoje prve utiske iz Torina.

Novina ove godine je da novinari nisu prisutni na pres-konferencijama, ali za Konstraktu su stizala onlajn pitanja iz celog sveta. Zanimljiva, ali i još zanimljiviji odgovori.

"Pa, bilo je jedno pitanje, ako bi se desilo da Srbija pobedi, u kom gradu u Srbiji bi trebalo da bude Evrovizija? A to je teško pitanje, jer su nam svi gradovi lepi, pa sam se ja na kraju setila sela moje babe, Glibovca. To je bilo zanimljivo, a uglavnom se tiču pitanja kose Megan Markl i zašto ja perem ruke“, dodaje naša predstavnica na Evrosongu.

Konstrakta je dobila nadimak Godstrakta ili Bogstrakta, ali uporedili su je i sa Lori Anderson.

"Pa, hvala, to je stvarno kompliment. Šta da kažem. Zadovoljna sam“, priznaje Ana Đurić.

Pre nego što su ušli u arenu, Konstrakta se požalila da joj jako lupa srce. Optužila je kafu za to, ali na kraju priznaje da je imala jako veliku tremu.

„Istina je da sam se malo uzentala od svega. Ali dobro je, mislim da je dobro da se odradi ta trema na početku. Ja sam i za Pesmu za Evroviziju na prvoj probi bila van sebe. Mislim da se u onoj bubici čulo kako lupa moje srce. Koje kuca, samo kuca!“, istakla je predstavnica Srbije.

Proba će biti ponovo za dva dana.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evrosong: Konstraktina pesma nominovana za najbolji tekst!
mikrofon

Držimo palčeve

23.04.2022. 12:12

Evrosong: Konstraktina pesma nominovana za najbolji tekst!

Pesma "In corpore sano", kojom će pevačica Ana Đurić Konstrakta predstaviti Srbiju na takmičenju "Pesma Evrovizije", nalazi se među nominovanim za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve