Scena
28.09.2019. 12:56
Tanjug

KLARINISTA KOJI VOLI DŽEZ Popović: Sviraćemo nešto što ovde nisu čuli

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Koncertno predstavljanje novog albuma klarinetiste Ognjena Popovića "In my Heart" biće održano večeras u Beogradskoj filharmoniji na radost publike koja pamti virtouznog muzičara iz perioda kada je imao sasatav "Ognjen i prijatelji" i stvarao muziku koja je bila izuzetno popularna na prostoru bivše Jugoslavije.

Na 5. CD formatu vrsnog istrumentaliste nalazi se 13 kompozicija koje žanrovski predstavljaju miks džeza, popa, fanka i tradicionalnih motiva.

Pročitajte još: Biljana Krstić - Svi vole naš etno zvuk sem nas

Ognjen Popović Band čine njegovi prijatelji i kolege pijanista Miona Barbul, gitarista Bane Gluvakov, kontrabasista Slobodan Gerić, perkusionista Aleksandar Sale Radulović.

Popović je klarinetista Beogradske filharmonije i predavač na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

https://youtu.be/W2OPsB2BPrg

Cenjeni muzičar kaže da će večerašnji koncert biti posebno iskustvo za njega jer će se održati u prostoru gde zajedno sa kolegama iz Beogradske filharmonije priprema klasičan repertoar.

Pročitajte još: Ponovo bebeći koncert u Filharmoniji

"Ovde se svira klasična muzika a ovo što radima sa bendom je potpuno drugačije. Nakon 12 godina pauze izlazim sa bendom pred publiku. Imao sam ideje i inspiraciju u tih 12 godina za autorski rad, ali život često ode svojim tokom i nametne nam obaveze koje nas odvajaju od kreativnog inpulsa. Radio sam u Beogradskoj Filharmoniji, predavao studentima, svirao kamernu muziku... Za bend nije bilo vremena, ali nikada se nisam odrekao ideje da imam bend i suguran sam da će publika večeras uživati u muzici koju smo zajedno stvorili", kazao je Popović.

Pročitajte još: Šta to tamo svira

On dodaje da je zbir različitih žanrova najbliža odrednica muzike koju će publika večeras čuti u sali Beogradske filharmonije.

"Mene je džez uvek fascinirao... Uvek sam obožavao dobar pop i rok... Uticaji ovog podnevlja i bogate muzičke baštine geografije na kojoj živimo je začin za moj autorki rad od kojeg nikada nisam bežao. Balkansko muzičko nasleđe jeste deo naše muzike ali ne kao nekada kada sam radio muziku u bendu ''Ognjen i prijatelji''. U svakom slučaju sviraćemo drugačiju muziku večeras u odnosu na sve što kod nas može da se čuje", kazao je Popović.

Najavio je da su u planu nastupi sa bendom širom Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve