Scena
24.02.2023. 23:05
Promo

Umetnost i humanost

Dođite na Kolarac - da uživate i pomognete narodu Turske i Sirije

Kolarac
Izvor: Shutterstock

U nedelju 26. februara, Kolarčeva zadužbina u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom organizuje humanitarni kulturni događaj za pomoć narodu Turske i Sirije, pod simboličnim nazivom "Bezgranična ljubav".

Celodnevni događaj trajaće od 11 do 20 časova u Kolarčevoj zadužbini, a sve zainteresovane posetioce i ljude dobre volje očekuju koncerti, projekcija filma, predavanja, humanitarna prodaja knjiga i susreti sa autorima.

Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom događaju biće posredstvom Srpskog filantropskog foruma upotrebljen za pružanje pomoći stanovništvu područja pogođenih zemljotresom u Turskoj i Siriji, za obezbeđivanje hrane, vode i lekova, skloništa i privremenog smeštaja i podršku najmlađima i najugroženijima.

 Posetioci će na licu mesta u Kolarčevoj zadužbini novac moći da doniraju ubacivanjem u donatorske kutije, ali i platnim karticama putem POS terminala koje je omogućio tim platforme za zajedničko finansiranje Donacije.rs

 Razorni zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale odneo je preko 47.000 života u Turskoj i Siriji, a ozledio je i ostavio bez krova nad glavom bezbroj drugih. Domovi, bolnice i putevi su sada ruševine, a hiljade ljudi je bez hrane, skloništa i vode.

Srpski filantropski forum, kao krovna dobrotvorna organizacija, uvek je reagovao u krizama - prikupljali smo i isporučili pomoć za ugrožene u Srbiji i regionu tokom poplava, pandemije i zemljotresa. Do sada, u akciji pomoći Tuskoj i Siriji, uz pomoć velikog broja pojedinačnih donatora i kompanija, prikupljeno je preko 50.000 evra, dok je Elixir Grupa obezbedila donaciju od pola miliona dolara.

Pozivamo sve humane građane da u nedelju dođu u Kolarčevu zadužbinu ili da doniraju preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs.

1
Izvor: Promo

PROGRAM

11.00 Velika dvorana

Beogradske promenade

Duo ALEMBIK

 - 13.30 Art bioskop

Uvodna predavanja:

- prof. dr Vlada Stanković, vizantolog,

- dipl. prof. turskog jezika, književnosti i kulture Milica Mijatović

- u 14.00 projekcija filma Hasanova zakletva

 - 17.00 Hol Kolarca

Collegium Musicum

 - 19.00 Velika dvorana

Beogradski kamerni orkestar

 - Od 12 do 19 časova u holovima Kolarca prodaja knjiga i susret sa autorima

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakvu će pomoć Vlada Srbije poslati Siriji i Turskoj
1

Četiri miliona evra

17.02.2023. 21:40

Kakvu će pomoć Vlada Srbije poslati Siriji i Turskoj

Vlada Srbije je saopštila da je na sednici, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, donela "Zaključak o saglasnosti" da se Turskoj i Siriji uputi humanitarna pomoć u medicinskoj opremi, lekovima, robi i novcu, i saglasnost za obrazovanje operativnog tima za koordinaciju te pomoći.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve