Scena
16.04.2023. 14:10
R.E

"Najgora mizoginija"

Zašto je jedan honorar u seriji "The Last Of Us" izazvao revolt na društvenim mrežama

last of us, pedro paskal, hbo serija
Izvor: Shutterstock

Na društvenim mrežama je među fanovima serije "The Last Of Us" nastala prava debata, kada je objavljeno da je honorar glumca Pedra Paskala, koji igra Džoela, 757 odsto veći od honorara Bele Remzi, koja igra Eli, iako oboje imaju glavne uloge.

Ovo je inače jedna od najskupljih HBO serija do sada, sa cenom epizode i po 10 do 15 miliona dolara! Paskal je, prema podacima iz 2021. dobijao i po 600 hiljada dolara po epizodi, dok je Remzi dobijala samo 70 hiljada.

Debata na društvenim mrežama se razbuktala, dok neki tvrde da nije fer da dva glavna glumca imaju tako različite plate, drugi kažu da to ima smisla, jer je Pedro Paskal već afirmisan glumac, dok je Bela Remzi mlada i neiskusna u poslu.

"Ako je ovo zaista istinita informacija, onda treba naglasiti da je Bela igrala veoma popularan lik u seriji "Igra prestola". Mislim da bi trebalo da dobije veći honorar, jer ima mnogo iskustva i to se zaista vidi", piše jedan tviteraš.

Jedan komentar je spekulisao o tome kako je lik mlade Eli mogla da igra i neka druga glumica, dok bi zameniti Pedra Paskala kao Džoela, bilo daleko teže.

Mnogi su se složili i da bi mlada glumica trebalo da u narednim sezonama dobije veću platu, kako serija postaje popularnija, a ona se razvija kao glumica.

Bilo je, naravno, i komentara o tome kako je razlika u plati rezultat rodne nejednakosti, sa jednim komentarom koji je glasio: "Svima vama koji tvrdite da je Pedro etabliraniji i da zato mora da ima veću platu: Da li biste želeli da vaše muške kolege na poslu imaju veće plate iz istog razloga i da rade isti posao kao i vi? Ne? To se zove polna nejednakost“

"Najgora mizoginija“, "Bela je jača glumica od njega, imala je zapaženiju ulogu u Igri prestola“, "Pojavljuje se na ekranu možda i više od njega, kako je moguće da ima tako malu platu", bili su neki od ostalih komentara koji su se mogli naći na Tviteru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Gejmeri su na ovu seriju čekali godinama, ali vredelo je!
1

The Last of Us

18.01.2023. 07:05

Gejmeri su na ovu seriju čekali godinama, ali vredelo je!

"The Last of Us", akciona avantura, smeštena u zombie apokalipsu spada u red igrica koje su ostavile snažan pečat kako na Sony Playstation tako i na kompletnu gejming industriju. Reč je o visokobučetnoj, izuzetno kvalitetnoj i zabavnoj igrici koju je svaki pravi gejmer makar dao šansu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve