Scena
08.12.2022. 23:00
Beta

Novi Sad

Laureati nagrade KC Vojvodine "Miloš Crnjanski"

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski" objavio je imena laureata Godišnje nagrade iz kulture, u četiri kategorije, koje je Upravni odbor tog centra prethodno verifikovao na predlog žirija.

Dobitnica Iskre kulture, koja se dodeljuje za savremeno stvaralaštvo mladom autoru do 35 godina, je glumica Bojana Milanović.

Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost pripala je naučnici Ivani Ivanić, Medalja kulture za očuvanje kulturnog nasleđa upravnici Galerije Matice srpske Tijani Palkovljević Bugarski, dok je Medalja kulture za životno delo, odnosno za ukupno stvaralaštvo, pripala slikarki Veri Zarić.

Svečana dodela biće održana u holu Pokrajinske vlade 13. decembra.

Kulturni centar Vojvodine "Miloš Crnjanski" je krovna institucija kulture Autonomne pokrajine Vojvodine, osnovana je 2003, neguje i promoviše savremene kulturne strategije, savremenu kulturnu i umetničku produkciju, koja radi na umrežavanju postojećih institucija kulture u Vojvodini i Srbiji i afirmiše multikulturalnost kao specifičnost regiona u kojem deluje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo ko će svirati u Novom Sadu za novogodišnji doček
nova godina

Bliži se slavlje

06.12.2022. 23:05

Evo ko će svirati u Novom Sadu za novogodišnji doček

Britanski trio Kosheen, zatim Stereo MC’s, DJ Biesmans, Perpetuum Jazzile, Repetitor, Obojeni program i Monohrom, neki su od umetnika i sastava koji će nastupati u Novom Sadu 31. decembra na tradicionalnoj, šestoj po redu manifestaciji "Doček", najavila je Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve