Scena
30.01.2023. 20:58
R.E.

"Zlatni studio"

Miki Manojlović je glumac godine u Hrvatskoj

1
Izvor: Foto: Eclectica

Na dodeli nagrada "Zlatni studio", koja je u subotu održana u Zagrebu, Miki Manojlović proglašenje za glumca godine, za ostvarenu ulogu u filmu "Stric". Ova medijska nagrada dodeljuje se u pet kategorija: film, televizija, pozorište, muzika i radio. Stručni žiri u sastavu 3-5 osoba za svaku od pet kategorija bira pet najboljih kandidata, a konačnu odluku donosi publika.

Film "Stric" je psihološki triler u kome glavne uloge igraju Predrag Miki Manojlović, Goran Gogo Bogdan, Ivana Roščić i Roko Sikavica. Radnja filma prividno se odigrava krajem 80-ih godina u vreme Božića u tadašnjoj Jugoslaviji. Porodica - otac, majka i sin – dočekuju strica iz Nemačke u "idiličnoj atmosferi".

Stric koji se vraća kući za praznike osim poklona sa sobom donosi napetost i stres koji se tokom polako pretvaraju u psihološko maltretiranje.

1
Izvor: Foto: Eclectica

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Karlovim Varima i beogradske premijere na Festivalu autorskog filma, film "Stric" se prikazuje na velikom platnu bioskopa širom Srbije, Crne Gore i BiH. Film "Stric" nagrađen je na festivalu u Karlovim Varima, Puli, Leskovcu, Smederevu, kao i u Nemačkoj, Makedoniji, Španiji, itd.

Režiju potpisuju David Kapac i Andrija Mardešić, a direktor fotografije je Miloš Jaćimović, poznat po snimateljskom doprinosu nagrađivanim filmovima "Tilva Roš", "Varvari" i "Oaza".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tom Henks u trci za tri Zlatne maline
tom henks, 16. 1. 2023.

Najgora ostvarenja

23.01.2023. 21:25

Tom Henks u trci za tri Zlatne maline

Film "Elvis" koji se pominje kao jedan od favorita za dodelu prestižnog Oskara, nije sprečio organizatore dodele američke nagrade Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja, da Tomu Henksukoji glumi u tom filmu, dodele tri nominacije za nagradu koja parodira Oskare.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve