Scena
21.05.2021. 19:03
Tanjug

Lepa vest

Muzička i baletska škola dobile 76 novih klavira

Muzička škola, klavir
Izvor: TANJUG / JAROSLAV PAP

Muzička i Baletska škola u Novom Sadu dobile su 86 novih instrumenata sa dirkama, među kojima je 76 novih klavira.

Dva velika klavira, vredna 280.000 evra, odmah su isprobana u koncertnoj dvorani, mini koncertom koji su održali prof. dr Dorijan Leljak sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i Aleksandar Ðermanov sa Kraljevskog muzičkog koledža u Londonu.

 "Sada već vidite da je škola pri kraju. Stigli su tako dugo očekivani instrumenti u okviru četvrte faze projekta. U regionu nije skoro viđena kupovina vrhunskih instrumenata u ovoj količini. Grad je izdvojio 400 miliona dinara za muzičku opremu, a ukupno za izgradnju nove zgrade tri milijarde i 200 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevi. On je napomenuo je i da je krajnji cilj grada kao investitora da se prvog septembra đaci nađu u ovoj zgradi, odnosno da škola počne da radi. “Sve što je trebalo, kupili smo i nabavili. Ostali su samo tehnički detalji. Ne manje komplikovani, ali rešivi i to mora da se završi u naredna tri meseca”, dodao je Vučević.

Instrumenti su nabavljeni za sva tri segmenta škole, napomenula je direktorka Muzičke škole “Isidor Bajić” Radmila Rakin-Martinović, te istakla da je pet stvari dovelo do realizacije ovog projekta:

“To je 112 generacija talentovanih učenika, 112 godina posvećenog i visokostručnog rada naših nastavnika, 14 godina mog života, dve sposobne žene i jedan gradonačelnik sa vizijom Novog Sada 22. veka"
 

 U planu je da, do jula ove godine, u školu stigne još instrumenata potrebnih za nastavu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
04.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve