Scena
01.06.2023. 13:56
Beta

Nastavljaju se napadi

Udruženje dramskih umetnika Srbije: "Još jednom apelujemo..."

pozorište
Izvor: Shutterstock

Udruženje dramskih umetnika Srbije saopštilo je da napadi na glumce nisu prestali ni nakon dobronamernog apela tog udruženja i da su došli do toga da pojedini poslanici sa skupštinske govornice nazivaju "šljamom".

 

"(Ta činjenica) govori da ili blatiocima nije bitna naša dobronamernost u stišavanju sukoba i strasti (sada kada je to svima nasušno neophodno), ili da je posredi namerna provokacija za račun nekakvih zlonamernih agendi, sa ciljem dodatnog huškanja na što oštrije međusobne sukobe", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, to je oduvek bio manir isključivo onih koji u potpirivanju sukoba vide zgodan resurs za političku eksploataciju.

"Još jednom apelujemo na svest svih onih koji veruju da jezik takvih uvreda predstavlja 'trud u borbi protiv nasilja' i podsećamo ih da je istrajavanje na takvoj retorici ozbiljna neodgovornost pred budućnošću ove zemlje i zastrašujući prilog sveopštem sunovratu", piše u saopštenju.

Naglasili su da to udruženje objedinjuje članove najrazličitijih političkih uverenja i da taj apel ne predstavlja zastupanje nijedne političke strane.

"Minimum prava koje bi moralo biti jednako jeste pravo na različitost političkog stava. Stoga se ovom napomenom unapred ogrđujemo od svake eventualne političke zloupotrebe ovog našeg Apela i svako ko to eventualno pokuša, samo će potvrditi svoju zlonamernost", navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mladi srpski glumac NAJBOLJI na festivalu u Kanu
Kanski festival

Jovan Ginić

24.05.2023. 22:14

Mladi srpski glumac NAJBOLJI na festivalu u Kanu

Srpski glumac Jovan Ginić dobitnik je nagrade "Otkrovenje" na Kanskom filmskom festivalu, koja se dodeljuje najboljem mladom glumcu festivala, saopštila je ustanova kulture Filmski centar Srbije.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve