Scena
26.08.2021. 09:29
R.E.

Film stigao u bioskope

"Nečista krv", premijera: Oseća se elektricitet u vazduhu (FOTO)

Nečista krv, premijera
Izvor: Vidoje Manojlović

Film “Nečista krv – Greh predaka” reditelja Milutina Petrovića, imao je dve premijere u Beogradu, čime je zvanično otpočeo bioskopski život ovog dugoočekivanog filma.

Premijere su održane u Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade. Nakon obe projekcije u ponedeljak uveče, ekipu filma i glumce publika je pozdravila ovacijama.

Film će se prikazivati u bioskopima širom Srbije počev od četvrtka 26. avgusta.

 Milutin Petrović, reditelj filma ovim povodom je izjavio: "Održana je premijera i što se mene tiče imamo konačno pravi bioskopski film, u pravim bioskopima, koji kreće od danas. Imali smo projekcije na otvorenom za festivalsku publiku i to je divno, to je posebna publika, ali smo mi film pravili za ono što sledi od danas.“

 Katarina Radivojević, koja glumi jednu od glavnih uloga u filmu podelila je svoje utiske sa premijere: "Veoma sam uzbuđena što film ulazi u bioskope, jer verujem da će se publici dopasti, jer nemamo mnogo ovakvih filmova epohe. Ovakvi filmovi su drugačiji, bogatiji i naša publika ih izuzetno ceni.“

 Anđela Jovanović odigrala je nezaboravnu ulogu Tašane: "Veoma sam uzbuđena i srećna zbog beogradske premijere, oseća se elektricitet u vazduhu. Mi smo film snimali pre skoro godinu dana, tako da je za mene posle toliko vremena važno da osetim reakcije i ljubav publike, jer smo ljubav ulagali u ovaj projekat.“

Pogledajte fotografije: 

 Radnja filma "Nečista krv - Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana "Nečista krv”.

Uloge tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, MIlica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

 Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković. Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica. Producent filma je Snežana van Hauvelingen, a film je nastao u produkciji This and That Productions.

 

Film je do sada već nagrađen kao najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, kao i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković.

Ovaj film od nacionalnog značaja podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Da nema festivala, gde bismo videli kvalitetan film"
Nenad Dukić

Intervju-Nenad Dukić

10.08.2021. 00:10

"Da nema festivala, gde bismo videli kvalitetan film"

"U situaciji kada nema prostora za ozbiljno promišljanje o filmu, pojavljuju se neki polustručni ili nestručni ljudi koji objavljuju sve i svja, šta im padne na pamet, na raznim blogovima, imaju svoje sajtove. To je jedna džungla, nesređena situacija, u kojoj publika više ne zna šta je šta, čemu da veruje i ko je ozbiljan u svemu tome."
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve