Scena
27.08.2021. 22:05
R.E./Mashable

Za ljubitelje horora

Netfliks serija za jesenji bindž

Netflix
Izvor: Shutterstock

Mnogima je žao što leto već polako prolazi, međutim ljubiteljima bindžovanja serija kišnim danima prelazak u jesen je povod za radost. Netfliks je baš za njih spremio novu seriju "Novi ukus višnje“ koja je već dostupna na platformi.

Dolazak jeseni uvek prati i rast popularnosti horor žanra, pa se tako i ova serija bavi mračnom termatikom. Rađena je po romanu Toda Grimsona iz 1996 koji nosi isto ime. Ova horor serija u osam delova nije za one sa slabim stomacima, upozoravaju kritičari. Čak i dugogodišnji fanovi žanra bili su šokirani nekim od elemenata serije.

Radnja serije prati Lisu, koja je stigla u Holivud i želi da se istakne u filmadžijskim krugovima. Producent Lu koji joj obećava sve što želi pretvara se u izvor njenih najvećih noćnih mora. Ova serija dolazi nam u periodu kada su razgovori o pokretu "Me Too" još uvek aktuelni i na ekstreman i nasilan način pokazuje koliko luksuz i želja za slavom mogu koštati.

"Novi ukus višnje“ nas poziva da preispitamo svoj pogled na rodnu neravnopravnost, ukazujući na veći problem koji se često ne vidi, a to je stvaranje mitova o genijima filmske industrije. Nije idealno kada se jedna osoba, bilo kog roda, uzdigne na piedestal zahvaljujući nehumanom načinu na koji tretiraju sve oko sebe pod izgovorom da samo ostvaruju svoju umetničku viziju.

Ovaj horor spektakl je prepun kemp momenata i detalja i nije preozbiljan čak i kada zalazi u meta ispitivanja o prirodi filma, umetnosti, Holivuda i ljudske prirode. Serija je osmišljena tako da vam se u svakom trenutku čini da znate šta će se sledeće dogoditi, a da vas onda iznenadi nešto sasvim drugo, piše Mashable.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Netflixovo čedo
La Casa de Papel

La Casa de Papel

26.08.2021. 13:30

Netflixovo čedo

Ljubavna priča između Netflixa i njegove miljenice "La Casa de Papel" bliži se kraju. Nakon četiri sezone, na red je došla dugo očekivana peta, finalna, u kojoj će sudbine Profesora, Lisabon, Helsinkija, Tokija, Denvera i ostatka ekipe končano biti razotkrivene.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
6°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve