Scena
19.03.2022. 13:15
R.E.

"Troškovi nisu visoki"

Netflix uvodi nove mere: Možda će uticati i na vas

netflix
Izvor: Shutterstock

Ukoliko koristite Netflix nalog svog prijatelja, ili ako ste vi taj prijatelj koji deli šifru drugima, imamo lošu vest za vas.

Netflix nam je do sada dozvoljavao da delimo svoje naloge ili koristimo tuđe kako bismo gledali filmove i serije, ali od 16. marta odlučio je da reši problem "deljenja lozinki".

"Uvek smo olakšavali ljudima koji žive zajedno da dele svoj Netflix nalog, sa funkcijama kao što su posebni profili i više strimova. Iako su bili veoma popularni, oni su takođe stvorili izvesnu zabunu oko toga kada i kako Netflix može da se deli. Kao rezultat toga, računi se dele između domaćinstava - što utiče na našu sposobnost da investiramo u sjajne nove TV i filmove za naše članove" , objavljeno je na zvaničnoj stranici Netflixa.

Najpopularnija platforma za filmove i serije smatra da im brojka od 221 milion pretplatničkih naloga nije dovoljna, pa je zbog toga trenutno u fazi testiranja podnaloga koje bi njegovi korisnici dodatno plaćali.

Ukoliko se ovaj test pokaže isplativim za Netflix ostaćemo bez mogućnosti da jedan nalog koristi više korisnika.

Test u kome će se dodati dve nove opcije za korisnike sprovešće se u Čileu, Kostariki i Peruu.

Kako Netflix navodi, troškovi dodavanja podnaloga nisu visoki, na primer u Kostariki naknada je tri dolara mesečno na postojeću cenu pretplate u ovoj zemlji.

Dve funkcije koje će biti testirane u ovim zemljama su:

Dodajte dodatnog člana – korisnici će moći da dodaju podnaloge za najviše dve osobe sa kojima ne žive, svako bi imao svoju lozinku i profil, a to bi ih dodatno koštalo 2,99 dolara.

Prenesite profil na novi nalog – korisnici bilo kog paketa mogu da dele svoj nalog tako što će preneti informacije o svom profilu, bilo na novi nalog ili podnalog ekstra člana. Imaće mogućnost da sačuvaju istoriju gledanja, svoju listu i personalizovane preporuke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta ćemo gledati na Netflixu u martu
Netflix

Za svakog ponešto

03.03.2022. 08:15

Šta ćemo gledati na Netflixu u martu

Kako i svakog meseca, na Netflix u martu stižu, pored novih naslova i mnogi stari, već popularni filmovi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve