Scena
17.12.2021. 14:09
R. E.

Šta gledati večeras?

Odličnih 5 filmova za koje niste znali da se "kriju“ na Netflixu

Netflix
Izvor: Shutterstock

Pored svih filmova koji se reklamiraju i pored preporuka koje dobijamo od prijatelja, ipak nam se svima ponekad dogodi da se zapitamo – šta gledati večeras?

Bez brige, izdvojili smo za vas pet sjajnih filmova koje možete pogledati na Netflixu kada se nađete pred tom dilemom.

"U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook)

Ova romantična drama/komedija reditelja Dejvida O. Rasela je urnebesna i uzbudljiva priča o devojci i mladiću koji se oboje bore sa bipolarnim poremećajem i nevoljama kroz koje prolaze na putu ka ozdravljenju i ljubavi.

"Zodiak" (Zodiac)

Zasnovan na istinitoj priči o potrazi za zloglasnim serijskim ubicom, ovaj film prati novinara i inspektora koji pokušavaju da uhvate "Zodijaka“. Iako ovaj film Dejvida Finčera nije jedan od njegovih najpopularnijih, ipak je uzbudljiva i dobro osmišljena detektivska priča.

"Apokalipsa danas" (Apocalypse Now)

Ova epska drama o Vijetnamskom ratu, iz 1979. godine, prati kapetana Bendžamina Vilarda koji putuje iz Južnog Vijetnama u Кambodžu. On je na tajnoj misiji da ubije pukovnika Kurca, optuženog za ubistvo i za kojeg se pretpostavlja da je lud.

Frensis Ford Kopola je glavne uloge poverio velikim zvezdama – Marlonu Brandu, Robertu Duvalu, Martinu Šinu i mnogim drugim poznatim glumcima.

"Monti Pajton i Sveti gral" (Monty Python and the Holy Grail)

Kultna komedija 1975. godine prepričava potragu kralja Artura za Svetim gralom na pravi "pajtonovski“ način. Film je postigao veliki uspeh. Bio je najpopularniji britanski film u američkim bioskopima 1975. godine, a obožavaju ga i filmski kritičari.

Emisija kanala ABC "Best in Film: The Greatest Movies of Our Time“ je ovaj film stavila na drugo mesto na listi najboljih komedija svih vremena.

"Žitije Brajanovo" (Monty Python's Life of Brian)

U drugom delu "Svete trilogije Pajtonovaca“, pratimo priču o čoveku koji je rođen na isti dan kada i Isus i bude pogrešno proglašen za Mesiju. Ova urnebesna komedija se bavi mnogim religijskim i filozofskim pitanjima kao što su pitanje slobodne volje, individualnosti i besmislenosti života.

Iako sve ovo zvuči prilično mračno, Pajtonovci se ovim temama bave na duhovit i pronicljiv način. Na kraju krajeva, ovaj kultni film završava se optimističnom himnom – "Uvek gledaj pozitivnu stranu života“ (Always Look on the Bright Side of Life).

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najbolji Netflix božićni i novogodišnji filmovi
nova godina, božić, TV, televizor

Vreme je za uživanje

06.12.2021. 16:15

Najbolji Netflix božićni i novogodišnji filmovi

Ako ovih dana tražite film koji će upotpuniti praznično raspoloženje, izvolite listu najboljih filmova koje možete pogledati na Netflix platformi...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve