Scena
28.12.2021. 23:05
Tanjug

Kolarčeva zadužbina

Otmen doček Nove godine uz našu opersku zvezdu, a ulaz je besplatan

Kolarac
Izvor: Shutterstock

U okviru Beogradske zime i gradske manifestacije "Otmeno", ove godine će doček Nove godine biti u velikoj sali Kolarčeve zadužbine uz našu opersku zvezdu Mariju Jelić i dirigenta Predraga Gostu uz najlepše operske arije i hitove filmske muzike, najavili su organizatori.

U programu će učestvovati orkestar Makris, dok će program sačinjavati raskošni barok, graciozni klasicizam, najlepše melodije romantizma, sve do bisera muzičke današnjice - Enija Morikonea, Džona Vilijamsa i Astora Pijacole, a na programu u ponoć će biti najlepše arije Pučinija, Verdija i napolitanske pesme.

Program će početi u 21 čas i trajaće do iza ponoći, a besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Naša primadona Marija Jelić je u ovoj godini ostvarila izvanredne uspehe i nastupala u preko 10 inostranih zemalja, od Rusije, Izraela, Estonije, Amerike, Azerbejdžana do Amerike u operskim produkcijama i gala koncertima i to sa najvećim svetskim umetnicima Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hoze Kurom.

U ovoj godini je takođe imala i svoj solistički koncert u najprestižnijoj svetskoj koncertnoj dvorani Karnegi holu u Nju Jorku.

Maestro Predrag Gosta je dirigent sa velikom inostranom biografijom, dirigovao je i snimao sa Londonskim simfonijskim orkestrom.

Marija Jelić je ovim povodom izjavila da je jako srećna što će novu godinu dočekati uz pevanje, jer je pandemije isto za novu godinu imala koncert u Pekingu sa Sankt Petersburg simfonijskim orkestrom na turneji koju su imali.

"Pevanje je moj životni poziv, a nema ništa lepše za umetnika da isprati staru i dočeka novu godinu uz pevanje i prenese svoje emocije publici, a istovremeno im da energiju i motiviše ih za još lepšu i bolju novu 2022. Za mene je 2021. bila veoma uspešna i nadam se da će se moji planovi ostvarivati i u 2022." kaže Marija Jelić.
 

Organizator manifestacije "Otmeno" u okviru Beogradske zime su Dom omladine i Kolarčeva zadužbina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novogodišnji televizijski program - iza kulisa
RTS Nova godina

Intervju-Biljana Carević

24.12.2021. 06:05

Novogodišnji televizijski program - iza kulisa

Kada se vatromet ugasi, konfete slegnu, a od ruske salate ostane tek malo za prvi doručak u novoj godini, najviše se priča o novogodišnjem televizijskom programu. Na kojim TV kanalima je bilo najzanimljivije, gde su bili najbolji gosti, ko je gde pevao, koji film je pušten 1. januara...
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve