Scena
07.04.2022. 16:36
R.E.

Muzej savremene umetnosti

Otvorena izložba na kojoj i vi možete biti eksponat

OTVORENA IZLOZBA ERVINA VURMA "JEDAN MINUT ZAUVEK"
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

U beogradskom Muzeju savremene unetnosti otvorena je izložba austijskog umetnika Ervina Vurma, koja je po mnogo čemu nesvakidašnja.

"Debeli automobil", "Debela kuća", "Uska kuća", "Džinovska tunika"... samo su neki od eksponata izložbe "Jedan minut zauvek" austrijskog skulptora Ervina Vurma, koja je po oceni kustosa i umetnikovog višedecenijskog saradnika Žerom Sans, jedna od najobimnijih ali i najsloženijih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erwin Wurm (@erwinwurm)

"Imate divan muzej, koji se odmah po otvaranju, šezdesetih godina prošlog veka, prema programima koje je održavao, svrstao među vodeće institucije u svetu, ne zaostajući za Parizom ili Njujorkom", rekao je umetnik na konferenciji za novinare u Beogradu.

Inače, ovo je prva samostalna izložba Ervina Vurma u Srbiji, ali i na Balkanu, a obuhvata najznačajnija dela koja je ovaj umetnik stvarao tokom prethodnih 30 godina.

Izložba, koja će biti otvorena do 9. avgusta, se prostire na pet nivoa muzeja, a posetioci mogu biti i deo postavke zahvaljujući pojedinim interaktivnim instalacijama. 

Pogledajte fotografije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

April u Beogradu: Izložbe, koncerti, istorijske šetnje...
Beograd, Narodni muzej, Trg republike

"Beogradu, s ljubavlju"

07.04.2022. 16:10

April u Beogradu: Izložbe, koncerti, istorijske šetnje...

Manifestacija Dani Beograda 2022, pod sloganom "Beogradu, s ljubavlju" biće održana u tradicionalnom terminu, od 16. do 19. aprila.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve