Scena
12.05.2021. 09:05
Tanjug

I EXIT, naravno

Ovog leta muzički festivali širom Evrope

koncert u Barseloni
Izvor: EPA/Alejandro Garcia

Napredak u vakcinaciji i poboljšanje epidemiološke situacije ohrabrili su organizatore muzičkih festivala širom Evrope da najave "praznike zabave".

Belgijski festivali Tumoroulend i Pakelpop, koji inače okupljaju 70.000, odnosno 60.000 posetilaca planirani su za kraj avgusta i početak septembra.

Ova potvrda je stigla nakon što je flamanska Vlada 9. maja objavila "Plan slobode", prema kojem će svi odrasli imati priliku da se vakcinišu do sredine avgusta.

Ministar zdravlja Frank Vandenbruk je izjavio da će "zelena propusnica" - evropski korona pasoš kojim se daje dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronavirus - omogućiti ponovno pokretanje velikih događaja. 

Prema "Planu slobode", veliki događaji mogu da se ponovo dešavaju od jula.

Organizatori britanskog muzičkog festivala Glanstoneri najavili su dvodnevni koncert za septembar, na kojem se očekuje i do 50.000 okupljenih na glavnom stejdžu, nakon što su zatražili dozvolu za održavanje u tom kapacitetu, koja se očekuje u narednim danima.

Velika Britanija će uskoro ući u treću fazu otvaranja zemlje, koja, između ostalog, predviđa ukidanje mera o ograničenju kontakata na otvorenom, a u skladu s tim očekuje se i održavanje brojnih kultnih festivala.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno su izjavili da će, zahvaljujući uspehu Srbije u masovnoj vakcinaciji i poboljšanju opšte epidemiološke situacije, biti moguće organizovati EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal, i druge srpske festivale.

Vest da je EXIT festival moguće održati ovog leta odjeknula je kao senzacija u svetskim muzičkim krugovima - mnogi inostrani mediji preneli su reči gradonačelnika Novog Sada da će "održavanje Exita biti simbol pobede Srbije nad pandemijom".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve