Scena
21.10.2022. 20:40
R.E.

Aktuelno na TV

Pisci - kao sav normalan svet

pisanje
Izvor: Shutterstock

U susret 65. Sajmu knjiga, koji će u u Beogradu biti održan od 23. do 30. oktobra, Tanja Peternek Aleksić u svojoj kultnoj emisiji "TV lica kao sav normalan svet" donosi omnibus najemotivnijih priča pisaca koji su bili njeni gosti do sada.

Vedrana Rudan govori o svom životu u emisiji tako otvoreno da su brojne novine prepisivale ovaj intervju i objavljivale fotografije iz njene kuće u koju do tada nije primala TV ekipe, uz zajedničku konstataciju da je ogolila svoj život čak više nego u autobiografskom romanu koji potpisuje.

Još jedna hrabra spisateljica govori o životu i teškoj bolesti koja je nagnala da napiše knjigu koju je posvetila tada dvogodišnjem sinu. Teški dani i bolest  su iza Vesna Goldsforti koja je danas, jedina iz Srbije, član Britanskog kraljevskog društva pisaca.

Ljubivoje Ršumović govori o brkovima, o imidžu, o Nataši i ljubavi, o malim knjigama i velikim sinovima koji su , baš kao i mnoge generacije, odrasli uz Ršumove pesme.

Pero Zubac otkriva odgovor na pitanje koje decenijama postavljaju obožavaoci pesme ,"Mostarske kiše" - ko je Svetlana koju je opevao  i otkriva da je po njemu najlepša ljubavna pesma kod nas  "Vera Pavladoljska", koju za kraj emisije govori njen autor Matija Bećković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Miljenko Jergović: Nije časno ćutati ako ste u manjini
Miljenko Jergović

Intervju

19.03.2022. 06:05

Miljenko Jergović: Nije časno ćutati ako ste u manjini

Bosanskohercegovački i hrvatski pisac Miljenko Jergović bio je gost Beograda nakon što je objavljena njegova nova knjiga "Trojica za Kartal – Sarajevski Marlboro remastered“, koju je u Srbiji objavila izdavačka kuća "Booka“. Reč je o starim temama i motivima koji su sada obrađeni u sasvim novim pričama. Odakle potreba za tim?
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve