Scena
06.06.2022. 10:53
R.E.

Popularne serije

Popadići i "Bolji život" su nam pre 35 godina ušli u kuće

Bolji život
Izvor: YouTube screenshot

Od kada je, te 1987. godine, porodica Popadić kroz male ekrane ušla u domove širom Jugoslavije, “Bolji život” i do danas važi za jednu od najpoznatijih i najvoljenijih domaćih igranih serija.

Nebaždareni, ali pravdoljubivi Giga Moravac, njegova zahtevna supruga Emilija i deca Violeta, Saša i Boba, stekli su ikoničnost Kolbijevih, a kroz njihovu težnju za boljim životom predočena je bogata i precizna slika celog jugoslovenskog društva na kraju jedne epohe.

Nastala prema scenariju Siniše i Ljiljane Pavić, serija “Bolji život” bila je prva velika porodična serija Radio-televizije Beograd, a sa svoje 82 epizode, postala je najduža igrana serija snimljena u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Generacijski sukobi, odnos urbanog i ruralnog, večita borba malog čoveka za bolji život, ali i snažan društveni komentar učinili su da “Bolji život” postane jedna od najvoljenijih domaćih serija koja se i danas citira, gleda i razume. 

IMG-466020470195e30a5b646f619178a5c1-V.jpg
Izvor: RTS/Promo

Kako je došlo do toga da ova serija bude napisana, kakve su bile reakcije gledalaca i kritičara na početku emitovanja, o čemu sve govore isprepletane priče glavnih junaka, o kreiranju ženskih likova, o tome kako "Bolji život“ gledamo danas posle 35 godina i u čemu je fenomen trajanja ove TV serije, reći će Siniša Pavić, scenarista, dr Dalibor Petrović, sociolog i Branisalva Džunov, TV kritičar, u emisiji "Zavodljiva televizija – Kreatori serija", koja će biti emitovana u petak 10. juna na Drugom kanalu RTS-a, od 22h.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

(Ne)očekivan kraj: Gledali smo poslednju sezonu serije Peaky Blinders
Peaky Blinders

Kraj bez kraja

17.04.2022. 09:20

(Ne)očekivan kraj: Gledali smo poslednju sezonu serije Peaky Blinders

Ima nečeg kontradiktornog u krajevima velikih televizijskih projekata. Koliko god bili neizbežni, ne želimo ih, a sa druge strane potajno priželjkujemo da budu po meri naših očekivanja.
Close
Vremenska prognoza
mist
7°C
08.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve