Scena
23.11.2022. 21:00

Koncert 3. decembra

Premijerno u Srbiji: Veče Britnovih Iluminacija

1
Izvor: Promo / CEBEF/ SNP / Gjole Naumovski

Publika će 3. decembra u 20 sati u sali Beogradske filharmonije imati priliku da čuje ciklus pesama Bendžamina Britna "Les illuminations"  uz kamerni orkestar Srpskog narodnog pozorišta i soprana Mariju Jelić. 

Na programu će se naći i Britnova "Jednostavna simfonija" i upotpuniti muzičko veče. Ovaj koncert je izveden na Ohridskom festivalu ove godine sa velikim uspehom i ostavio je snažan utisak na publiku.

Dirigent koncerta biće maestro Marčelo Motadeli iz Italije koji u svojoj bogatoj biografiji ima zapažene nastupe i u operi u Tel Avivu, Rimskoj operi, operama širom Italije, Hrvatske, Rumunije, a po prvi put će dirigovati  u Srbiji.

Dela će izvoditi sopran Marija Jelić, koja sa velikim uspehom već pevala u brojnim operama u Narodnom pozorištu u Beogradu, ali i na mnogobrojnim koncertima u Kini sa Simfonijskim državnim orkestrom Sankt Petersburga, Rusiji, Azerbejdžanu, Argentini, Italiji, Letoniji, Estoniji, Nemačkoj, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji, a ove godine nastupila je na Ohridskom letu sa Britnovim ciklusom pesama Iluminacije.   

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije. Koncert organizuje Centar beogradskih festivala - CEBEF u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. Program se održava u okviru programske celine Atrium Sessions.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Verovali ili ne - rasprodat koncert "Anime simfonija", ali...
1

Popularno u Srbiji

21.11.2022. 23:05

Verovali ili ne - rasprodat koncert "Anime simfonija", ali...

Vlada veliko interesovanje za “Anime simfoniju” 15. decembra u Beogradu, u Velikoj sali Doma omladine: termin od 18.30 je rasprodat, uveden je nov termin u 20.30.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
15°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve