Scena
14.05.2024. 23:25
Promo

Dobro došli!

Ako vas zanima šta rade studenti FDU u Beogradu...

FDU
Izvor: Shutterstock

Diplomski rad studenata Katedre za Filmsku i TV produkciju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu otvoren je za javnost i može se pogledati 31. maja i 1. juna.

Reč je o tradicionalnoj manifestacija "Producentski dan", koja će ove godine biti organizovana 19. puta, a kao i uvek do sada uz podršku Ministarstva kulture, ali i Filmskog centra Srbije kao i ogranak Media Deska Srbije, koji su se takođe studentima pružili svoju podršku. 

Manifestacija se održava jednom još od 2005. godine, a ove godine slogan je "Kad porastem biću producent“.

Tema je inspirisana detinjstvom klase 2020. godine, koja će ovog juna organizacijom "Producentskog dana" i diplomirati na  Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. 

Tema koju su odabrali je izuzetno važna jer skreće pažnju na televizijski i filmski program za najmlađe u Srbiji i regionu, na kvalitet tog programa poslednjih godina, kao i na zastupljenost u domaćim televizijama.

Cilj manifestacije "Producentski dan" je da predstavi radove studenata Filmske i TV produkcije, kao i da promoviše profesiju producenta. Takođe, cilje je i da se predstavi značajna uloga koju Katedra za filmsku i televizijsku produkciju ima u edukaciji kadrova u oblastima medija, kulture i umetnosti.

1
Izvor: Promo

Takođe, jedan od ciljeva je i povezivanje Alumnija katedre sa aktuelnim studentima, kao i ostvarivanje kontakta i saradnje studenata iz inostranih gostujućih zemalja sa studentima Fakulteta dramskih umetnosti. Ove godine gosti "Producentskog dana" biće studenti i profesori Fakulteta scenskih umetnosti u Sarajevu, Akademije dramskih umetnosti u Zagrebu i Univerziteta iz Majamija (SAD).

Ove godine uveden je i humanitarni karakter manifestacije. Kako se tema tiče najmlađih, doneta je odluka da “ulaznica” na "Producentski dan" bude garderoba, igračke, higijenski proizvodi koje će studenti potom donirani svratištima za decu bez roditeljskog staranja. Takođe, ko nije u mogućnosti da donese navedene stvari imaće priliku da pošalje SMS ‘1’ na 3030 za organizaciju ‘BUDI HUMAN’.
 

Manifestacija će se održati 31. maja i 1. juna 2024. godine na Fakultetu dramskih umetnosti. Program čine projekcije studentskih radova, predavanja uspešnih producenata i gostiju iz regiona, kao i ceremonija dodele nagrada, nakon čega će biti priređen koktel i muzički program.  

Student IV godine koji su organizatori manifestacije su: Marta Alimpijević, Katarina Bugarin, Ana Dajović, Danilo Joković, Marija Glušič, Luka Kovačević, Jelena Petković, Ksenija Minić, Marta Ćuprić, Mina Leontijević, Natalija Gavrilović, Milica Stolić i Mila Todorović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve