Scena
09.06.2021. 20:23
Tanjug

Dolazi nam Mihalkov

"Radujem se da opet dođem u Beograd"

NIKITA MIKHALKOV, 9. 6. 2021.
Izvor: EPA / VASSIL DONEV

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić dogovorila je tokom radne posete Boljšoj teatru u Moskvi, gostovanje ruskog reditelja Nikite Mihalkova u Beogradu sa predstavom “12”.

Zahvaljujući pozivu velikog ruskog glumca i predsednika Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez” Nikolaja Burljajeva, Ivana Vujić je prisustvovala pozorišnoj predstavi "12", koja je napravljena prema istoimenom filmu Mihalkova, koji je i režirao dramu za scenu, a u njoj i glumi zajedno sa Burljajevim.

Po završetku predstave Vujić je u susretu sa Nikitom Mihalkovim dogovorila gostovanje te predstave na sceni Narodnog pozorišta.

Jedan od najznačajnijih filmskih režisera, autor filmova "Varljivo sunce" 1-2, "Urga", "Sibirski berberin", Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište kao glumac i kao reditelj.

Ruski režiser i scenarista je poslednji put bio u Srbiji kao gost Emira Kusturice na njegovom filmskom festivalu "Kustendorf" na Mećavniku u januaru 2015. godine.

Predstava "12", kao i njegov film iz 2007. godine zasnovan je na čuvenom američkom ostvarenju "12 gnevnih ljudi" (1957) Sidnija Lameta.

Ivana Vujić je u poseti Boljšoj teatra izvorno bila povodom sastanka sa direktorom tog pozorišta Vladimirom Urinom, baletskim pedagogom, sa kim je nastavila započete pregovore, još pre pandemije, o njegovom dolasku u Beograd.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Američka pozorišta ukinula obavezno nošenje maski
Pozorište

Za sve vakcinisane

29.05.2021. 15:20

Američka pozorišta ukinula obavezno nošenje maski

TRI vodeća američka lanca kinodvorana saopštila su da su, u skladu s najnovijim smjernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), ukinula obavezu nošenja maske za sve koji su primili punu dozu cjepiva protiv Covid-19.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve