Scena
24.08.2021. 09:46
Tanjug

Kritike premijera

Rama o koncertu Bregovića u Albaniji: Isto kao sa Dua Lipom

Goran Bregović, 24. 8. 2021.
Izvor: ANSA / DARIO CARICATO

Albanski premijer Edi Rama ocenio je je kritike muzičara Gorana Bregovića i njegovog koncerta u Korči "fašističkom histerijom, srednjovekovnim, sramotnim i slepim mrziteljima i navodnim patriotama".

On je negodovanja dela javnosti u Albaniji i na Kosovu zbog Bregovićevog koncerta na Festivalu piva u Korči uporedio sa, kako je rekao, "Srbima koji vređaju Dua Lipu na društvenim mrežama jer je kosovska Albanka", prenosi albanski portal Egzit.

Rama je Bregovića opisao kao jednog od najizuzetnijih muzičara na Balkanu i pozdravio to što on nije ništa rekao protiv Albanaca.

Uoči Bregovićevog koncerta u nedelju javnost je veoma negodovala tvrdeći da je muzičar podržavao režim Slobodana Miloševiha, a zahtevalo se i da se koncert otkaže.

Mladić star 21 godinu uhapšen je jer je bacio suzavac tokom Bregovićevog koncerta, a privedeno je i još osam osoba zbog učešća u incidentu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

O ovome će se pričati: Bora Čorba, Bajaga, Čutura... zajedno na bini (VIDEO)
riblja čorba, 17. 8. 2021.

U čast Miše Aleksića

17.08.2021. 02:18

O ovome će se pričati: Bora Čorba, Bajaga, Čutura... zajedno na bini (VIDEO)

Da li znate vic kada devojka iz centra grada upozna momka iz Zemuna: "Zdravo, ja sam s Taša", rekla mu je, a on njoj: "Ćao, ja sam s Gardoša".

Upravo na tom Tašu davne 1979, samo godinu dana nakon osnivanja benda, Riblja Čorba je imala svoj prvi veći koncert. U ponedeljak uveče su se okupili na istom mestu ali u malo drugačijem sastavu.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve