Scena
20.11.2023. 13:36
Beta

Utaja poreza

Kako je Šakira izbegla zatvorsku kaznu

1
Izvor: BETA/AP / Joan Mateu Parra

Kolumbijska pop pevačica Šakira nagodila se sa španskim vlastima u slučaju utaje poreza u Španiji od 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. godine i tako izbegla zatvorsku kaznu.

Prema sporazumu sa tužiocima koji je prihvatila u ponedeljak, prvog dana suđenja u Barseloni, dobiće uslovnu trogodišnju kaznu i novčanu kaznu od sedam miliona evra.

Više od 100 svedoka trebalo je da se pojavi pred sudom u okviru ovog slučaja tokom nedelje, ali je priznanjem suđenje završeno nakon osam minuta.

Tužioci su u julu saopštili da će tražiti zatvorsku kaznu od osam godina i dva meseca i novčanu kaznu od 24 miliona evra za pevačicu (46).

Oni su tvrdili da je, iako je njeno zvanično prebivalište bilo na Bahamima, ona u polovinu peroda od 2012. do 2014. provela u Španiji i zato morala da plaća porez na svoj dohodak koji je muzikom ostvarivala širom sveta.

Poreske stope su mnogo niže na Bahamima nego u Španiji.

Šakirina firma za odnose s javnošću saopštila je da je već platila sve što je dugovala i dodatnih tri miliona evra kamate.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šakira se ne zaustavlja: U novoj pesmi potkačila i bivšeg svekra (VIDEO)
Šakira

"El Jefe"

21.09.2023. 20:10

Šakira se ne zaustavlja: U novoj pesmi potkačila i bivšeg svekra (VIDEO)

Nakon što je njena pesma u kojoj je prozvala bivšeg supruga i njegovu novu devojku postala veliki hit, Šakira je odlučila da neće da se zaustavlja. U novoj pesmi “El Jefe”, obrušila se na svog bivšeg svekra.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve