Scena
21.02.2024. 08:31
Beta

Biće zanimljivo

Slavni režiser snima čak 4 filma o Bitlsima, Ringo Star uzbuđen!

1
Izvor: AP / uncredited

Slavni britanski scenarista, režiser i producent Sem Mendes, najavio je da će do 2027. snimiti i te godine istovremeno objaviti, četiri igrana filma o Bitlsima (The Beatles), po jedan o svakom od četiri člana najslavnije grupe u istoriji popularne muzike.

Mendes, koji je dobio Oskara za režiju filma "Američka lepota" (American Beauty) 1999. i koji je režirao dva najuspešnija filma o Džems Bondu, te čitav niz izvanrednih ostvarenja (1917, Revolutionary Road), rekao je da će pomenuta četiri filma biti urađena i povezana "inovativno i revolucionarno", bez dodatnih detalja.

"Čast mi je pričati priču o najvećem rok bendu svih vremena", rekao je Mendes.

On je precizirao da će snimiti četiri odvojena igrana filma, po jedan za svakog člana benda. Mendes je dodao da će sva četiri filma biti objavljena 2027. i da će pričati međusobno povezane priče, po jednu iz perspektive svakog člana benda.

Projekt ima blagoslov Pola Mekartnija i Ringa Stara, kao i porodica preminulih Džona Lenona i Džordža Harisona.

To je prvi put da su svi oni kao i nosioci prava, diskografska kuća Epl (Apple), dopustili igranu ekranizaciju životne priče uz prava na muziku, za film koji nije dokumentarni već je rađen po scenariju.

Imena scenarista i glumaca nisu objavljena.

Mendesova producentkinja Pipa Haris izjavila je da je redatelj na ovu ideju došao pre više od godinu dana, "a to što su Pol Mekartni, Ringo Star, Šon Lenon (sin Džona Lenona) i Olivija Harison (udovica Džordža Harisona) na nju reagovali sa tolikom toplinom i entuzijazmom svedoči o Semovoj kreativnoj briljantnosti i moći uveravanja".

"Ono što je posebno uzbudljivo je da Sem ima slobodu da umetnički obradi živote svakog od članova grupe, bez uslovljavanja i granica i bez pritiska stvarnih protagonista da se ispriča određena 'autorizovana' verzija njihovog uspona i uspeha", rekla je Haris.

Tom Rotman, predsedavajući i glavni izvršni direktor kompanije "Soni Pikčrs" (Sony Pictures) rekao je da "filmski događaji danas moraju biti kulturno seizmični, te da je Semova odvažna i opsežna ideja i to, ali i još nešto više".

"Spajanje njegovog filmskog duha, sa muzikom i pričama o životu četvorice mladića koji su promenili svet, uzdrmaće publiku na čitavoj planeti. Duboko smo zahvalni svima koji su ovo omogućili i veselimo se što ćemo prekršiti neka pravila Semovom jedinstvenom umetničkom vizijom", rekao je Rotman.

Nekadašnji bubnjar Bitlsa, Ringo Star, napisao je povodom ove vesti na Tviteru: "Da li ste čuli za ove novosti? Da li ste uzbuđeni koliko i ja?"

"Svi smo podržali filmski projekat Sema Mendesa! Ljubav i mir svima", napisao je slavni bubnjar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve