Scena
21.10.2019. 15:36
R. E.

TARANTINOV ODGOVOR KINESKIM CENZORIMA: Ne menjam "Bilo jednom u Holivudu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kventin Tarantino odbio je da svoje poslednje filmsko ostvarenje "Bilo jednom u Holivudu" prilagodi zahtevima kineskih cenzora kako bi film mogao da se prikazuje na tamošnjem tržištu, piše Hollywood Reporter.

Pošto su kineska regulatorna tela odložila premijer filma u Kini zakazano za 25. oktobar, a Sony Pictures Entertainment ostavljen bez ikakvog objašnjenja zašto je došlo do odlaganja, Tarantino je jasno stavio da film može biti prikazan samo u izvornom obliku i nikako drugačije, prenosi Gardijan.

Pročitajte još – Top lista najboljih filmova po ukusu i odabiru Kventina Tarantina

Prema pisanju medija, najverovatnije je za kineske cenzore sporan prikaz čuvenog Brusa Lija u Tarantinovom filmu, kojeg mnogi u Kini smatraju herojem. Njegova porodica i prijatelji dugo su isticali neslaganje sa načinom na koji je on predstavljen u "Bilo jednom u Americi", odnsno njegovom karikaturom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Tako je recimo, u intervjuu za Wrap, Šenon Li, ćerka Brusa Lija izjavila: "Brus Li je predstavljen kao arogantni kreten kratkog fitilja, a ne kao neko ko je morao da se bori tri puta više od drugih kako bi postigao ono što je mnogima po prirodi dato".

Kritika tretmana Brusa u filmu skoncentrisana je na scenu u kojoj on izaziva kaskadera Klif Buta (kog igra Bred Pit) na tuču, u kojoj je But ispao bolji od njega, ističe Gardijan.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
23.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve