Scena
03.07.2022. 08:46
R.E

Srećan rođendan!

Teško ćete pogoditi koliko Tom Kruz puni godina

Tom Kruz 2.6.2022
Izvor: EPA / CAROLINE BREHMAN

Mnogi ga smataju najvećim glumcem u žanru akcionih filmova, a ove godine, Tom Kruz je na vrhu sveta zahvaljujući uspehu svog novog filma "Top Gun: Maverick".

Tomas Kruz Mapoter IV rođen je 3. jula 1962. godine u Sirakuzi, u saveznoj državi Njujork. Deo detinjstva proveo je u Kandadi, a glumom je počeo da se bavi sa 19 godina i prva uloga mu je bila u filmu "Endless Love". Ubrzo nakon toga tošao je i prvi "Top Gun", koji ga je lansirao u plodnu holivudsku karijeru.

Znamo ga kao neustrašivog lika iz akcionih filmova serijala "Mission Impossible", čiji se sedmi nastavak očekuje tokom sledeće godine. Pored uloga po kojima ga svi znamo, Tom je bio među glumcima koji su potencijalno mogli igrati u filmovima "Matrix" i "Iron Man".

Tri puta je nominovan za Oskara, za filmove "Born on the Fourth of July", "Jerry Maguire" i "Magnolia", a za sva tri filma je osvojio po Zlatni Globus.

Ljubavni život ovog holivudskog šarmera bio je šaren, ženio se tri puta,a prva supruga mu je bila Mimi Rodžers, druga Nikol Kidman i treća Kejti Holms. Ima jednu biološku ćerku i dvoje usvojene dece, ćerku i sina.

Veliki deo priče o Tomu Kruzu predstavlja i njegova povezanost sa Sajentologijom, odnosno crkvenom sektom koja ima svoja posebna i jako čudna pravila. Mnogi smatraju da je baš ova religijska pripadnost ono što je razbilo sva tri braka poznatog glumca. Neobična verovanja pripadnika Sajentologije nadaleko su poznata, a mnogi teoretičari zavere smatraju da se u toj sekti nalaze samo oni bogatii uticajni ljudi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tom Kruz i "Top Gan" na Festivalu u Kanu (VIDEO)
Tom Kruz, 17. 3. 2022.

Maj 2022.

17.03.2022. 16:32

Tom Kruz i "Top Gan" na Festivalu u Kanu (VIDEO)

Američka zvezda Tom Kruz predstaviće novu verziju filma "Top Gan" (Top Gun) na ovogodišnjem 75. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, saopštili su organizatori.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
01.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve