Scena
03.03.2024. 08:38
R. E.

Pobednica Teya Dora

"Mi možemo sve! Nadam se da će to Evropa prepoznati"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Srbija je na izboru za Evroviziju izabrala pesmu "Ramonda" koju će u Malmeu pevati mlada umetnica Teya Dora.

Teya Dora trijumfovala je na finalnom takmičenju u Beogradu među 16 kandidata. Ona je dobila najveći broj bodova na od petočlanog stručnog žirija, ukupno 44 boda, kao i deset na osnovu sms glasova gledalaca.

Teya Dora priznala je da je bila iznenađena kada su je proglasili pobednicom takmičenja "Pesma za Evroviziju".

"Za mene je sve bilo neočekivano. U jednom trenutku sam, pre nego što je krenulo glasanje, osetila da sam već otišla kući, a onda sam u glavi već osetila da sam pobedila kada mi je predsednica stručnog žirija Marija Šerifović dodelila 12 bodova", navela je Teya Dora.

Srpska predstavnica na Evroviziji poručila je da smatra da je njenom trijumfu doprinela iskrenost jer je sa koautorima, kompozitorom Lukom Jovanovićem i stihopiscem Andrijanom Kadovićem, napravila u "Ramondi" pravu priču i ljudi su u njoj prepoznali emociju, kao i u njenom nastupu.

Navela je da će u Malmeu pokazati koliko je "jak srpski narod".

"To je najveća poruka, da mi možemo sve. Nadam se da će to Evropa prepoznati. Ne mora da prepozna, bitno je da zna. Volela bih da pesma zaživi zbog poruke, da je sluša ceo svet".

Teya Dora je najavila da će i u Malmeu pevati na srpskom jeziku, i da ima želju da u Švedskoj napravi "spektakularnu stvar".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
12.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve