Scena
29.01.2023. 17:05
Beta / AFP

Iznenađenje

Zbog ovog filma preispituju se pravila nominacije za Oskara (VIDEO)

oskar
Izvor: Shutterstock

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauke, koja dodeljuje Oskare, saopštila je da će preispitati pravila ovogodišnje nominacije filmova, jer je jedan nezavisni film iznenadio holivudski svet zbog nominacije za tu prestižnu filmsku nagradu.

Akademija je 24. januara saopštila spisak glavnih nominacija za Oskara koji će biti dodeljeni na 95. ceremoniji 12. marta u Los Anđelesu.

Kao i svake godine, promoteri filmova koji žele da uđu u spisak nominovanih za Oskara, kreću u kampanju. Svako ima svoju strategiju, ali svi moraju da poštuju određena pravila.

Film "To Leslie" nije zablistao u bioskopima i zaradio je oko 27.000 dolara. Međutim, Andrea Rajsborou, koja igra glavnu ulogu u tom ostvarenju, nominovana je za Oskara u kategoriji najbolje glumice.

Posle tih nominacija, na društvenim mrežama su se oglasile neke poznate ličnost sa pitanjem da li je taj film imao efikasnu kampanju ili je u pitanju neka prevara.

Američki časopis Varajeti preneo je da je Akademija bila zatrpana mejlovima i pozivima i da je zbog toga odlučila da preispita kampanju filmova nominovanih za Oskara, ne pominjući direktno ostvarenje "To Leslie".

"Preispitujemo procedure kampanje ovogodišnjih nominovanih filmova, kako bismo osigurali da nijedno pravilo nije prekršeno i bolje razumeli da li su potrebne promene smernica u novoj eri društvenih medija i digitalne komunikacije", navodi se u saopštenju Akademije.

Oskare dodeljuje oko 9.500 članova Akademije filmskih umetnosti i nauka, podeljenih između 17 grana industrije.

Od glumaca koji čine oko 1.300 birača, kandidatu je potrebno nešto više od 200 glasova da bi video svoje ime u izboru.

U mesecima koji prethode dodeli Oskara, organizovane su zabave i događaji za promociju filmova. Takve kampanje često organizuju specijalizovane kompanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo šta je Netflix spremio za februar
televizija, film

Za svakog po nešto

29.01.2023. 07:40

Evo šta je Netflix spremio za februar

Hladnom vremenu se ne nazire kraj, ali i to ima svojih prednosti. Šolja toplog čaja, ćebe i dobar film ili serija su dobitna kombinacija ovih dana.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve