Scena
18.03.2023. 13:10
R.E.

"Neprimerna muzika"

Željku Samardžiću zabranjeno da peva u Splitu

Željko Samardžić, ATA, 18.3.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Marija Mladjen

Pevač Željko Samardžić trebalo je da nastupi u Splitu, na Sustipanu, 19. avgusta. Međutim, odlukom direktora park – šume Marjan, Marka Pejnovića, nastup je otkazan.

Organizatori koncerta su na molbu za održavanje nastupa dobili kratak i jasan odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park - šumom Marjan: “Poštovani, vaš zahtev je odbijen”.

Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu”, rekao je Marko Pejanović, piše “Slobodna Dalmacija".

Na Sustipanu su svoje nastupe održavali Massimo Savić, Frajle, Josipa Lisac, Sergej Ćetković, Goran Bregović i mnogi drugi.

“Zanima nas ko je taj koji procenjuje što je primereno, a što nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pesama i da je jako popularan među ženskim delom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru, gde će neko određivati što se sme, a što ne sme slušati”, izjavio je Domagoj Petričević, direktor kompanije koja je zadužena za organizaciju ovog koncerta.
 

Željko Samardžić nije jedini pevač kome je nastup u Hrvatskoj otkazan.

U Puli je trebalo da se održi koncert narodne muzike na kome bi pevali Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta, Zorana Mićanović i Duško Kuliš.

Ipak, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zabranio je ovaj događaj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Luke Black nastupio u Švedskoj i super je prošao! (VIDEO)
1

Evrovizija

14.03.2023. 11:33

Luke Black nastupio u Švedskoj i super je prošao! (VIDEO)

Velika podrška na početku, skandiranje u toku pesme i još veći aplauz na kraju, tokom nastupa Luke Black-a u Švedskoj, nagoveštava da će njegova pesma "Samo mi se spava“ biti jedna od onih o kojima će se pričati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve