Scena
18.12.2023. 17:05
Beta

U fokusu

Žerar Depardje "podvrgnut neviđenoj zaveri"

žerard depardje, 17. 12. 2023.
Izvor: AP / Thibault Camus

Porodica Žerara Depardjea ocenila je da protiv čuvenog francuskog glumca postoji "zavera" posle emitovanja televizijske reportaže o njemu, preneo je nedeljnik "Žurnal di dimanš" (Journal du Dimanche).

"Naravno, često smo šokirani Žerarovim komentarima, ali naš otac/deda/ujak je podvrgnut neviđenoj zaveri", reklo je nekoliko članova njegove porodice, među kojima je njegova ćerka, takođe glumica Žili Depardije.

Porodica glumca je izrazila žaljenje zbog "kolektivnog besa" prema Depardijeu dodajući da je on privatno sa "svojom decom, neko izuzetno skroman, delikatan i predusretljiv".

Njegovi advokati preneli su agenciji Frans pres da glumac svoj dobijeni orden Legije čast stavlja "na raspolaganje" francuskoj ministarki kulture Rimi Abdul Malak.

Ministarka je u petak najavila disciplinski postupak koji bi mogao dovesti do povlačenja ove prestižne nagrade.

Rima Abdul-Malak ocenila je u petak da reči i ponašanje čuvenog glumca tokom putovanja u Severnu Koreju 2018. godine, a nedavno emitovani u jednoj emisiji, predstavljaju "sramotu za Francusku".

Depardije u emisiji iznosi neprikladne komentare, gestikulirajući i puštajući zvuke kako bi imitirao seksualne odnose koje ima sa ženama.

Emitovanje te emisije na francuskoj javnoj televiziji Frans 2 (France 2) imala je i međunarodni odjek.

Glumac je tako uklonjen iz Nacionalnog reda Kvebeka i povučena mu je titula počasnog građanina belgijskog gradića Etempui, u Belgiji.

Već optužen za silovanje, francuski glumac je od sredine septembra na meti još jedne pritužbe glumice koja ga optužuje da ju je seksualno napao tokom snimanja filma 2007. godine.

Depardije negirao je te optužbe.

Glumac poznat širom sveta ima karijeru isprekidanu ekcesima i skandalima.

Proslavio se u filmovima "Sirano de Beržerak", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Poslednji metro", "Ćerka musketara", "Pijev život" i "Asteriks i Obelisk".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
21°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve