Scena
20.07.2022. 07:00
R.E.

Natali Vud

Zlatni globusi, veza sa Elvisom, ali se o ovom njenom skandalu najviše priča...

Natali Vud 19. 7. 2022.
Izvor: EPA/ DPA / Ernst Feix

Jedna od najvećih holivudskih zvezda sedamdesetih godina, Natali Vud, rođena je na današnji dan 1938. godine.

Natalija Nikolajevna Zakarenko, rođena je u San Francisku, roditelji su joj bili ruski imigranti, a dok je još bila dete oni su joj prezime promenili u Gurdin.

Nataša Gurdin, kako se od svoje četvrte godine zvala ova čuvena holivudska glumica, je već sa 16 godina snimila 18 filmova.

Njena karijera započela je ulogom u filmu “Čudo na 34. Ulici” 1947. godine, a to koliko je bila profesionalna u svom poslu, dokazuju i tri Zlatna globusa koja je osvojila.

Prva ozbiljnija uloga koju je dobila bila je Džudi u drami "Buntovnik bez razloga", zbog koje je bila nominovana za Oskara.

Osim glumačke karijere, Natali Vud su tokom života pratili i skandali.

Navodno je imala aferu sa rediteljem "Buntovnika bez razloga", kao i sa  Vorenom Bejtijem, a najpoznatija ličnost sa kojom su je povezivali bio je Elvis Prisli.

Međutim, najmračnija glasina koja je prati i nakon smrti, jeste to da je bila silovana kada je imala 16 godina.

Njena sestra Lana Vud je u svojim memoarima koje je objavila 2021. godine, konačno, nakon toliko godina, otkrila ko je bio napadač.

Ona i majka su ostavile Natali ispred hotela “Chateau Marmont” 1955. godine, kako bi se sastala sa Krik Daglasom, objasnila je Lana u svojim memorarima.

Sastanak je organizovan na inicijativu njihove majke uz obrazloženje da će se Natali otvoriti velika vrata ka slavi u Holivudu.

“Činilo se da je prošlo puno vremena pre nego što je Natali ušla u auto, probudila me kada je zalupila vrata. Izgledala je grozno. Bila je jako raščupana i jako uzrujana, a ona i mama počele su hitno da šapuću jedna drugoj. Nisam mogla da ih čujem niti razaberem šta govore. Nešto se loše očito dogodilo mojoj sestri, ali šta god da je bilo, ja sam bila premlada da mi se o tome priča", napisala je Lana Vud u svojim memoarima “Little Sister“.
 

Natali Vud nikada nije javno pričala o ovom događaju niti potrvdila da se ovo zaista dogodilo jer je smatrala da bi to potpuno uništilo njenu karijeru.

Umrla je 1981. godine kada je pala sa jahte i utopila se. Mnogi spekulišu da ovo nije bio nesrećan događaj, ali dokaza o tome ko je ubio čuvenu glumica i zbog čega nema.

Imala je dve ćerke -  Natašu Gregson Vagner i Kortni Vagner.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Emotivna ispovest Šeron Stoun
Šeron Stoun

Autoimuna bolest

25.06.2022. 18:10

Emotivna ispovest Šeron Stoun

Šeron Stoun je početkom nedelje ostavila veoma upečatljiv komentar na Instagram objavi magazina People, koja je posvećena australijskoj plesačici Piti Murgatrojd, i otkrila da je imala čak devet pobačaja.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve