Scena
21.10.2022. 15:15
R. E.

Metju Peri

Zvezda "Prijatelja" o borbi za život: "Bio sam dve nedelje u komi"

Metju Peri
Izvor: Shutterstock

Metju Peri, glumac koji je tumačio lik Čendlera u seriji "Prijatelji", objavio je memoare u kojima opisuje svoju borbu sa zavisnošću od narkotika.

"Mislim da će ljude najviše šokirati to koliko je, zapravo, situacija bila strašna", rekao je glumac za magazin "Pipl" i otkrio da je, za dlaku izbegao smrt od predoziranja.

Peri u knjizi "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" otkriva da je, pre četiri godine, bio u komi dve nedelje, nakon što mu je, zbog prevelike količinine opijata, naprslo debelo crevo.

"Lekari su rekli mojoj porodici da su šanse da preživim oko dva odsto. Stavili su me na EKMO mašinu, koja reguliše funkciju pluća i srca. Malo ko uspeva to da preživi. Tog dana je nas petoro priključeno na mašinu, a ostala četiri pacijenta su preminula", ispričao je Peri.

Nakon što je izašao iz bolnice, devet meseci je imao kolostomu. To je, hiruškim putem izveden, otvor kojim se kreira izlaz za debelo crevo na abdominalnom zidu.

U periodu najveće popularnosti, Peri je dnevno uzimao čak 55 tableta vikodina, leka koji se prepisuje za ekstremne bolove, a koji zavisnici često zloupotrebljavaju. Pored vikodina, uzimao je i oksikodon, takođe snažan analgetik, ali i velike količine alkohola.

"Da je tada došla policija i rekla 'Ako popiješ još jedno piće, vodimo te u zatvor', ja bih se odmah spakovao. Nisam mogao da prestanem da pijem, a sa godinama je situacija bivala sve gora", kaže Peri.
 

Zbog narušenog zdravlja, imao je 14 operacija.

"Ožiljci su dobar podsetnik da moram da ostanem trezan. Psihoterapeut mi je jednom rekao 'Kada sledeći put poželiš da uzmeš oksikodon, zamisli kako bi bilo nositi kolostomu do kraja života", priča zvezda "Prijatelja".

Peri u knjizi otkriva i da je 15 puta išao na odvikavanje od droge.

"Želeo sam da svoju priču podelim sa drugima, tek sada, kada sam siguran da se nikada neću vratiti narkoticima. Mislim da će ova knjiga pomoći ljudima koji prolaze kroz sličnu situaciju", zaključuje glumac.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve