Sport
06.02.2023. 19:52
Beta

Predsednik KK Borac

"Odluka ABA lige uvreda za naš klub"

košarka, košarkaški teren
Izvor: Shutterstock

Predsednik košarkaškog kluba Borac iz Čačka Predrag Pantović izjavio je u ponedeljak da je odluka regionalne ABA lige da se meč sa Cibonom odloži za 24 sata "uvreda za klub".

Borac je tražio da se duel odloži zbog velikog broja bolesnih igrača čačanske ekipe, a ABA liga je u ponedeljak donela odluku da se utakmica pomeri za 24 sata.

"U subotu se nekoliko igrača požalilo na stomačne probleme. Sledeći dan na virus se požalilo još četiri igrača. Ostali smo sa sedam igrača. Osnova je minimum osam igrača, tako da nismo u prilici da igramo protiv Cibone", rekao je Pantović, a preneo klub.

Meč između Borca i Cibone po rasporedu je trebalo da se odigra u ponedeljak od 18 časova.

"Svu medicinsku dokumentaciju smo dostavili ABA ligi, a samo 33 minuta kasnije smo mejlom dobili odgovor da ne postoje razlozi za odleganje utakmice. Neko se našao pametan u sedištu ABA lige da kaže da validni dokumenti medicinskih ustanova u Republici Srbiji nije dovoljan razlog da se odloži meč", izjavio je on.
 

Pantović je rekao i da to shvata kao "kao uvredu za klub, ali i za zdravstveni sistem Srbije".

"Ova država nije banana republika, sve se da lako proveriti, da li su igrači bili na pregledima ili nisu", dodao je Pantović.

"Čekali smo do manje od dva sata do zakazanog početka meča, na odgovor lige. Nije mi jasno zašto je čelnicima toliko bilo potrebno. Ali moram i da se zahvalim ABA ligi, jer je prihvatila naše dokumente i odložila utakmicu na 24 sata. Ipak, mi ćemo postupiti onako kako budu rekli lekari našeg kluba i zdravstvenih ustanova u Čačku", kazao je Pantović.

Pantović je rekao i da smatra "da nije pošteno" da se utakmica igra sutra.

"Ako neko i izgubi simptome, on nije u stanju da trči i pruži svoj maksimum. Tako da nećemo biti u prilici da igramo ravnopravan meč sa Cibonom",završio je Pantović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Peh za NBA šampione: Kari mora na pauzu
1

Povreda kolena

06.02.2023. 11:55

Peh za NBA šampione: Kari mora na pauzu

Košarkaš Golden Stejta Stefen Kari odsustvovaće sa terena zbog povrede kolena, saopštio je aktuelni šampion NBA lige.
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve